dinsdag 15 maart 2016

Welk soort hout vlonderplank

Het verschil tussen beide zit hem echter niet in de hardheid van het hout , wat de naam wel doet vermoeden. Hardhout hoeft namelijk niet altijd hard te zijn en zachthout hoeft niet altijd zacht te zijn. De oorsprong van de houtsoort geeft . Ontdek hier de populairste houtsoorten voor een vlonder terras.


De ene houtsoort is de andere niet. Bij naaldhoutsoorten zoals Vuren, Grenen en Lariks heeft u natuurlijk een veel lagere prijs dan bij .

Globaal kunt u kiezen uit hardhout , naaldhout en composiet vlonderplanken. Bij hardhout terrasplanken even goed opletten dat u goed weet welke hardhoutsoort u koopt. Goedkope hardhoutsoorten zoals Keruing krimpen en zetten enorm uit. Bankirai is zeer duurzaam, stabiel en bloedt niet. Daarnaast is deze niet . We willen een warme ( hout )kleur en deze kleur behouden.


Het terras is nu voorzien van klinkers en deze . Hout wordt doorgaans verdeeld in twee categorieën, te weten hardhout en naaldhout. Op deze pagina treft u een overzicht aan van alle hardhout - en naaldhoutsoorten waarover Eppinga beschikt en de herkomst van de.

Op onderstaande afbeelding is goed te zien welke houtsoort waar vandaan komt. Indien uw terras niet beschut is dus veel te verduren krijgt wordt het aangeraden om een hardhouten vlonder te kiezen. We weten nu hoe we de vlonder moeten beschermen en onderhouden wordt het tijd om te kiezen uit welke houtsoort de vlonder gemaakt moet worden.


Hardhout is een duurzame houtsoort met een warme uitstraling, denk daarom ook voor een vlonder of houten terras eens aan hardhouten vlonderplanken. U kunt dan zelf kiezen met welke zijde u de vlonderplanken naar de bovenkant legt en zo zelf bepalen wat het beste bij de uitstraling van uw tuin past. Houtsoorten voor steigers en vlonder.


Benieuwd naar ons assortiment hardhouten vlonderplanken ? Ga dan snel naar hardhoutdiscount. Deskundige vakspecialisten. Het voordeel van hardhout is de hoge weerstand tegen insecten en schimmels en de levensduur, in vergelijking met naaldhoutsoorten als douglas en grenen gaan deze ongeveer maal langer mee.


Dat is ongeveer jaar! Kies je voor hardhout , overweeg dan welk profiel het meest geschikt is voor de . Ook zijn er verschillen in kleur en structuur tussen de houtsoorten te zien. Zo is Massaranduba (ook wel paardenvleeshout genoemd) standaard verkrijgbaar in de breedtematen 12 1en 1mm.


Verschillende soorten vlonderplanken. Het hout ziet er schitterend uit en lariks vlonderplanken worden dan ook veel verkocht. Dit soort hout kan veel hebben en is goed bestand tegen vocht.


Hierdoor komt het vaak voor dat een terras in de buurt water van lariks vlonderplanken wordt gemaakt . Aangezien hardhout een hogere weerstand tegen insecten en schimmels heeft dan Naaldhout gaan deze ongeveer maal langer mee.

Uiteraard verschilt hardhout ook nog per soort qua . Bevestig de vlonderplanken op de balken onderlaag. U kunt hier diverse hardhoutsoorten voor gebruiken. Om onkruid te voorkomen kunt u vooraf worteldoek neerleggen. Hierdoor voorkomt u dat er ongewenst onkruid tussen uw vlonderplanken komt. De planken van bankirai zijn het beste voor doeleinden zoals een terras of pad.


De hardhouten vlonderplanken zijn een stuk duurder dan de andere vlonderplanken. Het enige nadeel aan dit houtsoort is dat er nog geen FSC- keurmerk op zit. Vlonderplanken hardhout worden meestal in de hardhoutsoorten Bilinga, Okan en Azobé uitgevoerd. Juist voor onze vlonderplanken hardhout is dit speciaal ontwikkeld en is het onder willekeurig welke weersomstandigheid te monteren en biedt het de nodige grip op die plekken waar het nodig is en daarmee zijn . Hoe bepaal je nu welke soort het meest geschikt is voor jouw tuin? We noemden het in de inleiding ook al even: hout soort voor een gezellige en sfeervolle uitstraling in je tuin, of je nu houdt van minimalistisch of landelijk.


Meer inspiratie voor vlonderplanken in je tuin vind je in dit Ideabook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts