maandag 28 maart 2016

Thuja plicata haag

Achter de wat droge Latijnse naam thuja plicata gaat een reus van een boom schuil, de zogenaamde reuzenlevensboom. Deze thuja spreekt bijzonder tot de verbeelding omdat een aantal exemplaren tot de grootste bomen ter wereld behoren. Toch is de thuja plicata ook gewoon als haagplant verkrijgbaar.


De Thuja Reuzenlevensboom . Bestel direct op Haag -Planten.

Als haagplant groeit de Excelse snel dicht. Verder is hij groenblijvend en winterhard. De groei is van nature kegelvormig. Solitaire planten kunnen wel meter hoog worden. Deze Levensboom heeft een zeer compacte en slanke kegelvorm.


Deze vorm eindigt in een hoge puntige top. Deze Thuja is snelgroeien wordt veel gebruikt als haag door hij zich makkelijk laat snoeien.

De door jou gezochte advertentie is helaas niet meer beschikbaar. Wellicht kunnen onderstaande advertenties je verder helpen. Voor haag planten op 2. Van nature grote conifeer die zich echter excellent tot haag laat snoeien.


Zoals de naam al zegt zijn haagconiferen de ideale planten om een haag in uw tuin te creëren. Bij een aantal soorten haagconiferen groeien deze plekken niet meer dicht, zoals bij bijvoorbeeld de Leylandii en de Thuja´s. HalloIk ben geïnteresseerd in Thuja Plicata om als haag aan te planten rondom mijn terras.


Iemand ervaring met deze plant? Het blad is donkergroen. AddThis Sharing Buttons. Sterk groeiende, pyramidale Thuya met opgaande twijgen, zeer geschikt als haagplant.


De kleine twijgjes lopen opvallend evenwijdig aan elkaar. Donkergroene, glanzende schubben die een vruchtengeur afgeven, zelfs zonder kneuzen. Liefst vochthoudende, niet te zware grond. Bij tuincentrum Ockenburgh in Den Haag kunt u o.

Een haag tussen de 5-meter is mogelijk. Deze haagconifeer is donkergroen van kleur, en is goed te snoeien. De conifeer is bijzonder sterk. Ik lees echter hier en daar wat over takluis?


Zou ik dat toch riskeren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts