woensdag 12 juli 2017

Beuk duurzaamheidsklasse

West- en Midden- Europa. Spinthout: niet te onderscheiden. Kernhout : witachtig tot zeer licht bruin. Gestoomd beuken heeft een rozige tint. Niet duurzaam (klasse V).

Boktorlarven maken na het vellen soms ovale . Vele toepassingen voor producten waar de duurzaamheidsklasse van het hout geen rol speelt. Kleur en bijzonderheden. Door het stomen ( van het aanbod) wordt er iets meer stabiliteit gecreëerd. Tevens krijgt het hout hierdoor een mooie zacht roze egale kleur. Het is het hout van de beuk (Fagus sylvatica), een in vrijwel heel Europa algemene boomsoort.


In delen van Azië, in Japan en in het oosten van Noord-Amerika komen soorten uit ditzelfde . Bepalen van de geschiktheid.

Met behulp van de duurzaamheidsklasse is het nu mogelijk te bepalen welke houtsoorten geschikt zijn voor toepassing onder een bepaalde risicoklasse (tabel 3). Hierbij valt op dat houtsoorten uit . Door de gunstige buigkwaliteiten wordt beuken vooral veel in de meubelindustrie toegepast, maar ook als trapleuning. International Plywood betrekt dit beuken triplex van FSC-gecertificeerde producenten. FSC: FSC-gecertificeerd. Van Biezen Houtimport levert houten palen met verschillende hout duurzaamheidsklassen.


Eén van de meest duurzame en stabiele Zuid- Amerikaanse houtsoorten, duurzaamheidsklasse 1. De volgende soorten hardhout kunnen goed buigen: beuken , eiken en essen. Duurzaamheid van hardhout. Er is geen duidelijk kleurverschil tussen spint- en kernhout. Een uitzondering hierop zijn dwarsliggers die worden verduurzaamd. Bij Houthandel Carlens gebruiken we vooral eik en beuk : twee zeer populaire soorten inlands loofhout.


Zoek je bijvoorbeeld loofhout om buiten te gebruiken, dan zijn een hoge duurzaamheidsklasse en degelijke houtbehandeling cruciaal voor de bestendigheid tegen weersinvloeden, schimmels of insecten. Bij Hout Kolkenberg uit Sint-Niklaas vindt u een groot gamma aan Europese en tropische hardhoutsoorten: Eik. Eik is de meest gebruikte loofhoutsoort bij ons en daar zijn goede redenen voor: kwalitatief en mooi hout ( duurzaamheidsklasse II en III), met talloze toepassingen binnen- en buitenshuis.


Plantentrolley in hout - x cm.

Het behoort thuis in duurzaamheidsklasse vijf, wat de laagste klasse is. Het hout klooft wel zeer gemakkelijk. Met een scherpe bijl kan een blokje essenhout met weinig moeite worden gekloofd. Zo brandt essenhout redelijk traag en kan het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts