woensdag 26 juli 2017

Afstand tengels en panlatten

Dompen van de onderste rij dakpannen is te voorkomen door de onderste (gekan- telde) panlat te verhogen met een kombi dakvoetprofiel of een vogelmuisschroot. Op de tengels komen panlatten van x 32mm om de OHV pannen aan op te hangen. CASADATA - Panlatten, tengels en folie op hellend dak aanbrengen.


Daktengels en panlatten aanbrengen. Deze latten hebben onderling een gelijke afstand en zorgen voor voldoende ventilatie onder de dakpannen. De onderlinge afstand moet zo groot zijn dat de pannen elkaar goed overlappen.

Die overlap is weer afhankelijk van het type pan en de manier waarop die hangt, de helling van het dak en het overheersende weertype. Meestal worden de panlatten op verticale tengels gespijkerd zodat er onder de pannen een luchtstroom . De panlatten worden op verticale tengels of de sporen of ribben aangebracht waarbij ze onderling op regelmatige afstand (panmaat) komen. Afmetingen van panlatten kunnen variëren.


Buiten dakpannen worden panlatten ook wel toegepast bij dakbedekkingen zoals natuurlijke leien en golfplaten. De dakbedekking blijft . Dakpannen die gebruikt worden voor het dekken van daken hebben een neus of nok waarmee ze worden opgehangen aan horizontale latten, panlatten van ca × mm. Zouden de panlatten rechtstreeks op het dakbeschot gespijkerd zijn, dan zou bij mogelijk doorslaand regenwater, dit boven de latten op het .

Zorg ervoor dat de panlatten een juiste onderlinge afstand hebben zodat de dakpannen elkaar goed overlappen. Deze overlapping is afhankelijk van het type pan, wat vervolgens weer afhankelijk is van de dakhelling, type dak en weersomstandigheden. Door een rij dakpannen op de grond te leggen met . Minimum sectie van de panlat.


Een overzicht in deze tabel: . Kan er iemand koert weergeven hoe je moet starten om de panlatten te plaatsen en waar er specifiek op moet gelet worden. Bij ons betreft het een gewoon zadeldak (met tegelpannen). Zelf had ik gedacht om eerst de pannelat aan de nok te nagelen en dan de onderste bij de goot. De afstand tussen deze . Wij krijgen van onze klanten regelmatig de vraag welke afmetingen de panlatten moeten hebben, en op welke afstand van elkaar de daklatten en tengels moeten worden gelegd.


Hierop is geen eenduidig antwoord te geven, omdat het afhankelijk is van de afmetingen van het dak. Wij gaan over het algemeen uit van de . Via deze plaatsingsvideo ontdekt u hoe u de panlatten voor de Façatile kleipannen dient te plaatsen. Ik heb tuiles mecaniques met een afstand tussen de panlatten van cm. Vraag een produktblad met doorsneden zoals: afstand en hoogte onderste panlat tot eerste panlat van onder.


Ze worden op een dubbele houten draagstructuur (tengellatten of tengels en panlatten ) bevestigd bij middel van een haak en eventueel twee. Prefab kilgoot in de overlap met een tussen afstand van ca.

Breng in het kilbereik aan beide zijden van de kil de folie aan. Bevestig deze op de dakplaat met de tengels. Toestand sandwich dakelementen. Algemene informatie hellende daken. Dakoppervlak met TOPGREEN volgens beschrijving S.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts