dinsdag 18 juli 2017

Hout dat zinkt

Er kan veel spanning in het hout zitten: dit is met name merkbaar (scheluw- of kromtrekken) bij planken en palen dunner dan mm, bij dikkere palen speelt dit. Ebben, of ook wel ebbenhout, is zwartgekleurd hout , dat heel zwaar is (het zinkt in water). In engere zin wordt het geleverd door een aantal tropische soorten uit . Hardhout is een heel andere houtsoort dan Douglas hout of bijvoorbeeld. Een optie is om iets zwaar (glas of steen) onder het stuk hout te kitten.


Molen_De_Hoop_Appel_staven.

ACJ-WEB-M-ring-grijsbriljant. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Een stuk ijzer drijft op kwik, zinkt in water. Een schip zinkt in zeewater niet zo diep als in rivierwater, want cm3.


Het stukje hout zinkt dan in het water. In 1e instantie zal een schip zinken,omdat het behalve het water,dat naar binnen stroomt veel voorwerpen bevat die zwaarder zijn dan het hout. Het Azobe hout afkomstig uit Afrika.


Maar hoe sterk is dat hout nu juist? Het hout is zo sterk dat het zinkt in water.

Dat gaat Marcel uitpluizen. Een stalen schip dobbert rustig op het water, een stalen spijker zinkt als. Het is een zware houtsoort (hardhout!) die (in de regel) in water zinkt. Mangrove hout is zwaar hout wat afkomstig is van mangrove bomen. Doordat het zo zwaar is zinkt het meestal vrijwel direct.


Andere houtsoorten moeten soms . Ze hebben het vooral gemunt op de duurdere houtsoorten zoals wengé en sapelli. Dat hout zinkt als je het in het water legt. Het is vrij normaal dat hout een lange tijd blijft drijven.


Soms kan het wel een week of 3-duren. Zwaar hout (zoals Mangrovehout) zinkt eerder. Tropisch hardhout, Mopani- hout , Driftwoo Mangrovehout, verzin eens wat.


Dat nu, volgens eene zesde aanmerking, dit hout zinkt , en niet dryft als ander hout, geschied niet, om dat het geen weezenlyk hout geweest is, maar om dat het. Hoe kun je die het beste laten zinken. Ik heb een stuk hout en die wil niet zinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts