dinsdag 11 juli 2017

Hout laten fineren

Meubels kunnen vaak veel goedkoper geproduceerd worden door een dunne laag fineer op een samengestelde (goedkopere) ondergrond te lijmen. Als het goed gedaan is, zijn meubels die afgewerkt zijn met fineer nauwelijks te . Zelfs meubels die verkocht worden als massief, zijn vaak voor een groot deel gefineerd. Fineer kom je heel vaak tegen in meubels.


Op die manier kan men voordelig. Het dunne laagje massief hout wordt op plaatmateriaal aangebracht met de intentie het te laten lijken op volledig massief hout.

Een product met een geweldige wereldwijde reputatie. Vanuit Raamsdonksveer wordt al tientallen jaren met vakmanschap en passie gewerkt aan een brede range van fineren. Leeuwenburgh biedt haar afnemers een geweldige keus uit houtsoorten en afwerkingen. En die keuze is inmiddels verder vergroot . Elke plaat heeft zijn eigen, unieke uitstraling. Door de grote diversiteit in fineersoorten.


Decospan creƫert schoonheid met het verwerken van natuurlijk fineerhout. Onze onderneming ontwikkelt op een creatieve en duurzame manier gefineerde producten op basis van dit edel hout. Decospan brengt een aantal collecties op de markt die innovatief en trendsettend zijn in de sector.

Met deze collecties maken we fineer opnieuw toegankelijker en ook de verwerking van fineerhouten producten eenvoudiger. Elke nieuwe collectie moet voldoen aan dezelfde basisvereisten: innovatief, kwalitatief . Fineren is het verlijmen van een zeer dunne laag hout (= fineer ) op plaatmateriaal of (vroeger) op goedkoop massief hout. Meestal wordt het toegepast.


U voegt baan voor baan , door steeds de volgende baan over de vorige baan te laten overlappen. Meubelen zijn doorgaans vervaardigd van een constructief goede. Als u fineer wilt laten herstellen, dan kan ik geheel vrijblijvend bij u langskomen om een indicatie te geven van de benodigde werkzaamheden en kosten van het . Ik heb een tafel ontworpen, nu maak ik gebruik van mdf platen van meter op meter afgewerkt met houtfineer. Is zelf fineren doenbaar of raden jullie een specialist aan. Hoeveel bedraagt de kostprijs ongeveer in dat geval?


Als ik zelf ga fineren welke hulpmiddelen heb ik dan nodig? Het is niet vanzelfsprekend om zelf fineer te plakken. Dit vraagt heel wat vakmanschap. Snijd het fineerhout op maat van het gekozen plaatmateriaal. Voorzie steeds een centimeter marge aan de.


Deze kunnen de lijm opnieuw zacht maken. Wilt u het fineren aan professionals overlaten ? Wij leveren hoogwaardig houtfineer waarvan de fabrikant het FSC keurmerk draagt. Alle gangbare houtsoorten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen.

De 6mm kanten zijn geschuurd en aan de achterzijde vliesversterkt. De dikke kanten van en 2mm zijn altijd geschuurd en aan de achterzijde . Extra Productinformatie: Afwijkende dikten en fineersoorten die niet op voorraad liggen kunnen op commissie worden geleverd. Agressieve oplosmiddelen gebruiken – deze kunnen de laklaag aantasten.


Reinigingsmiddelen of was voor glas gebruiken. Boenwas gebruiken – daardoor ontstaan laagjes waarin zich vuil en deeltjes ophopen die krassen kunnen veroorzaken en gaat het oppervlak er vlekkerig uitzien. Water op het houtoppervlak laten. Dutch Marine Panels van Kuiper Plaatveredeling maakt sandwich panelen voor jachtschepen. Vraag N 5 ll informeerde naar „het hout dat onder het fineer zit ( blindhout , grondhout , onderhout ?).


Het bekleden of het veredelen van plaatmaterialen heeft als doel de plaatmaterialen mooier te laten ogen, alsook de chemische en de mechanische weerstand ervan te verbeteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts