dinsdag 18 juli 2017

Donkere houtsoorten meubels

De donkere zijn vrij zwaar, sterk en duurzaam. Opvallend is wel de zeer mooie tekening. De tekening is zeer onregelmatig. Dit houtsoort is olieachtig. Alle meestvoorkomende houtsoorten op een rij in één overzicht van houtsoorten die bij het maken van een meubel tot de mogelijkheden behoren.


Deze periode stond ook wel bekend als de Renaissance.

Stijlvolle en elegante meubels - gemaakt met donkere houtsoorten (zoals biedermeier stoelen) – waren . Variatie maakt je interieur spannend en interessant, maar een mismatch is zo gemaakt. Vooral als het aankomt op verschillende houtsoorten kan het lastig zijn om de juiste combinatie te vinden. Een eetkamertafel van notenhout of een kast kent dan ook geen vergelijk. Je kan je interieur een nieuwe look geven door je oude meubels op te knappen. HG vloeibare antiekwas bruin geeft donkere houtsoorten of antieke meubelen een natuurlijke voeding, waardoor uitdroging wordt voorkomen.


Levertijd 2-werkdagen. Vlekken of kringen in uw licht houten meubel ? HG meubeline zorgt ervoor dat vlekken en kringen verdwijnen uit alle lichte houtsoort meubels , en dat ze hun natuurlijke glans weer terug krijgen.

Hout en houten meubelen zijn gevoelig voor heel wat schadefactoren en vormen van aftakeling. Je vindt hier een volledig overzicht, samen met. Dat richt ernstige schade aan. Donkere meubels licht of white wash maken is de moeite waard! Bekijk ons stappenplan hoe je donker hout kunt whitewashen.


Ons notenhout komt uit de Verenigde Staten. De onderlinge kleurverschillen zijn hier meestal minder grillig dan bij Europees noten, waardoor een rustiger geheel ontstaat. De houtsoort van de meubels is erg belangrijk. Zo heeft de kleur van het hout ook een bepaalde invloed op het eindresultaat. Omdat whitewash een bepaalde transparantie heeft, zal men de kleur van de ondergrond altijd gedeeltelijk blijven zien.


Maar ook licht gekleurde houtsoorten kunnen zwaar en hard zijn, zoals palmhout (Buxus sempervirens), de vele Diospyros-soorten die geen zwart kernhout vormen, en satijnhout (Chloroxylon swietenia). Wanneer je een roodachtige houtsoort of een donkere. In de praktijk worden zeer veel . Ook wilden ze door middel van het gebruik van bepaalde soorten hout hun status kracht bij zetten. Denk maar aan de antieke secretaires en kasten.


Dit soort hout gaf de meubels een donkere en luxe uitstraling. Tegenwoordig zie je die . Zo worden rompen van bijvoorbeeld banken vaak gemaakt van massief. Notenhout De botanische naam voor notenhout is Juglans Nigra.

Een schuurblokje is snel gemaakt: zaag een stuk hout op maat, zodat het goed in de hand ligt. Door schuren verdwijnt de zogenoemde patina (de speciale glans en tint die het gevolg is van ouderdom), waardoor de waarde van het meubelstuk fors kan dalen. Een donkere houtsoort zoals wenge of noten combineert zeer mooi met een lichte parketvloer.


Ook bleke witgelakte meubels komen hier tot hun recht, eventueel afgewerkt met een accent in dezelfde kleur als de vloer. Lichte houten meubels in combinatie met lichte muren en licht parket geven een serene . Deze vernis Vdeco voor meubels geeft aan het hout een intense, diepe kleur en een natuurlijke matte of zijdeglans. Het hout is vast, niet .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts