donderdag 11 januari 2018

Gezegde hoed

Spreekwoorden met hoeden zoals: “ergens zijn hoed voor afnemen”. Onder het gezegde , uitdrukking of spreekwoord staat de betekenis. Als de hemel naar beneden komt hebben we allemaal een blauwe hoed. Gezegde na een onwaarschijnlijk argument.


Aprilletje zoet geeft toch nog wel eens . Spring naar hoed - hoed.

Van de hoed en de rand weten. Volledig geïnformeerd zijn. Het is verkeerd afgelopen. Zijn hoed staat op halfzeven.


Alle hoed citaten, wijsheden, quotes en uitspraken vindt u altijd en alleen op citaten. Als gij iets hebt opgegeven, hoed u dan voor het tegenovergestelde. Nederlandse spreekwoorden, spreekwijzen, uitdrukkingen en gezegden.


De kanselier der gezegde alleruitmuntendste orde zal door ons, onze erven en opvolgers aangewezen worden.

Hij zal bij alle plegtigheden der orde een hoed. Een gezegde is net als een spreekwoord een vaste uitdrukking. In plaats van de hoed is zwart, zegt men dan : de zwarte hoed.


Wil men dit tot een voorstel maken, dan moet daarbij ook een gezegde gevoegd worden. Corps hielden, vermits hy een zwarte Cocarde op zyn hoed droeg, hadden hooren zeggen: Ben jy Rotterdammers, durf jy nog . Hieronder volgt een overzicht met spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen met het woord konijn. Met de hoed in de hand kom je door gans het land was het eerste waar ik aan moest denken toen ik het nieuwe spreekwoord-woord las. Geen sporen rond de oren van de pastoren Paddenstoelen hebben sporen om zich mee voort te planten, deze sporen zitten aan de onderkant van de hoed. Natuurlijk kom je niet hogerop alleen maar door een hoed op te zetten.


Dat is een oud Duits gezegde. Over petten gesproken: een grappenmaker bedacht achter dat gezegde van die hoed , waarmee je door het ganse land zou komen ,,maar met . Bolmetade , het hoed afnemen , met diepe buigingen. Holland-Zeeland Gevonden op . Bekende spreekwoorden en gezegden met de uitleg van de betekenis, die soms niet.


Liever brood in de zak, dan een pluim op de hoed. Synoniem is de zegswijze: den hoed (de muts, de pet) op half zeven (of half elf) .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts