vrijdag 12 januari 2018

Houten gevelbekleding lariks

Levendige gevelbekleding. Hier bij Eppinga heeft u de keuze uit diverse houtsoorten die toegepast kunnen worden als gevelbekleding. Deze houtsoorten zijn hieronder weergegeven.


Lariks Douglas Hout is pas sinds enige jaren populair in ons land. Het is afkomstig uit Frankrijk en uniek eraan is de zalmroze kleur die het heeft. Mits je het behandelt blijft het hout ook deze kleur behouden en dit zorgt voor een bijzonder effect.

Lariks heeft een héél grote stevigheid waardoor deze ook voor heel wat constructieve toepassingen gebruikt wordt. Maar vooral als gevelbekleding. Zoekt u een leverancier die houten gevelbekleding kan verzorgen voor de particuliere én professionele markt? Met onze planchetten kunt u zowel uw tuinschuur als uw gevel met hout bekleden.


Bekijk ons ruim gamma aan planchetten, van gevelbekleding in western red cedar tot potdekselplanken voor overkappingen en schuttingen. Wij leveren bij u thuis in heel Vlaams België in enkele werkdagen. Onze dakwerker was hier echter nogal sceptisch over. Om u een idee te geven van de tal van mogelijkheden hieronder diverse opties: Inhoudsopgave.


Het hout zou krom trekken en te fel werken.

Gevelbekleding geïmpregneerd vuren rabat. De houtsoort kenmerkt zich door een geelbruine kleur met een prachtige, rustige nerf. Dankzij de hoeveelheid hars die van nature aanwezig is in dit hout , is de houtsoort op een natuurlijke manier geïmpregneerd (beschermd) tegen weersinvloeden.


Naar aanleiding van deels uitgevoerde herstelwerkzaamheden aan de lariks gevelbekleding is, naast algengroei, ook zwamvorming vastgesteld. De zwamvorming zit verborgen in de constructie onder de houtopbouw of aan de achterzijde van de houten geveldelen. Siberisch lariks gevelbekleding. De VvE en de bouwer van de woningen verschillen van . Het beschermt de achterconstructie tegen weer en win maar vormt.


Grenen geïmpregneerd Agroen of bruin (Tanwood). Grenen fijn bezaagd geïmpregneerd Apre-grey . Noorse Den, Lariks , Vuren zijn geschikte houtsoorten als toepassing voor gevelbekleding maar vragen een regelmatig onderhoud of een voorafgaande verduurzaming. Ceder is van nature uit een van de meest duurzame houtsoorten en kent bijgevolg vele toepassingen als gevelbekleding.


Een Ceder gevelbekleding biedt . Door de relatief langzame groei in koude gebieden krijgt het een stevige structuur en heeft het een hoger soortelijk gewicht. Tuinmuur onderaan gelijmde zwarte baksteen idem gebouw afgewerkt met zwarte alu muurkap. Free Willy in ceder op onderstructuur in geïmpregneerd SLS 184x38.


Bovenzijde afgewerkt met zwarte alu muurkap. Eiken hout heeft origineel een goudgele kleur die gaat vergrijzen tot een mooie egale grijstint.

Eiken gevelbekleding is niet alleen mooi, maar ook enorm duurzaam en onderhoudsvrij. Een belangrijke manier is een bekleding met houten delen. De houten delen, die in diverse uitvoeringen leverbaar zijn, zijn zowel verticaal als horizontaal aan te brengen, maar ook diagonaal of gecombineerd of als open gevelbekleding.


Bekijk de verschillende mogelijke houtsoorten voor gevelbekleding. OpbOuw, detaillering en tips. De meeste gevelbekledingen in Nederland zijn van verduurzaamd vuren, verduurzaamd lariks , western red ceder of ge- modificeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts