donderdag 14 april 2016

Balkon inrichten met planten

Ligt je balkon op de noord-, zuid-, oost- of westzijde van het huis? Welke bloemkleuren passen bij de rest van het balkon ? Hoeveel uur zon krijgen de planten ? Of kies je voor alle kleurtjes? Moeten de planten er alleen . Ga je een balkon inrichten dan moet je rekening houden met de wind en de hoeveelheid zon bij het kiezen van de beplanting.

Kies voor sterke planten die goed in een pot of bak kunnen. In ons artikel over planten in bakken vind je veel voorbeelden. Bij planten in pot lees je meer over de verzorging en het . Een balkon inrichten met planten , plantenbakken, plantenhangers maar ook meubels, berging, verlichting en sfeer. Lees onze tips en inspiratie hier! Balkon inrichten met veel planten en dutch design.


Je balkon inrichten met planten kan echt prima. Zo heb je natuurlijk balkonbakken die je aan de reling kun hangen.

Werk vooral de hoogte in als je aan . Omdat je tenslotte ook van een kleine ruimte een ware bloemen zee of een gezellige zitplek kunt maken. Met het mooie weer vorige. Je kan er ook voor kiezen om alle planten te verzamelen in één open kast (mocht dat op je balkon passen natuurlijk). Je moet alleen wel rekening houden met de wind en hoeveelheid zon. Zie jij je al zitten in dat heerlijke ochtendzonnetje?


Terras inrichten : verrassende tips. Door bloempotten te groeperen, maak je het jezelf makkelijk: je kunt de planten makkelijk in een keer water geven. Bloempotten van verschillende materialen en in meerdere kleuren en stijlen geven je terras of balkon een speelse en authentieke uitstraling. Vandaag deel ik inspiratie, tips en trucs om je balkon leuk in te richten.


Maak gebruik van de wanden. Als de vloer van een balkon vrij blijft dan oogt het balkon groter en ruimer. Hang je planten aan de wanden, . Als je een balkon , terras, patio of stadstuintje hebt, is je buitenruimte natuurlijk beperkt.


De kunst is dus om deze ruimte zo gezellig, sfeervol, comfortabel en praktisch mogelijk in te richten. Heb je geen idee waar te beginnen met de inrichting van je tuintje, lees dan snel verder want met onze handige tips en tricks voor . De balkoninrichting van het volgende voorbeeld laat goed zien hoe je je balkon om kunt toveren tot jouw eigen boheemse wereld.

De houten vlonders zorgen voor een natuurlijke uitstraling en door de aanvulling van kleedjes die bedrukt zijn met felle kleuren, mooie planten en een indrukwekkende . Licht is een belangrijke factor bij het inrichten van je balkon. Een goede balkonplant is bijvoorbeeld hulst. Naast zonlicht kan je op een balkon ook . Planten in potten, hangplanten , planten aan de balustrade en noem het maar op.


Eigenlijk kunnen er nooit teveel planten staan. Zeker niet nu de botanische trend zo populair is in onze interieurs. De zomer is in volle gang, tijd om zoveel mogelijk te genieten van het lekkere weer. In de tuin, op het dakterras, in het park of lekker op het balkon.


Je geniet het meest als je het balkon ook leuk en gezellig hebt ingericht. Een fijne stoel of bank, een tafel, mooie planten en gezellige verlichting. Allemaal must haves voor een . In de meeste gevallen heb je niet zo veel ruimte op je balkon en zul je dus van de ruimte die je hebt optimaal gebruik moeten maken. Onze tip: ga de hoogte in!


Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden op het gebied van verticaal tuinieren. Zet een leuke plantentrap of . Als het lekker weer is wil je het liefst buiten zitten. Hoe klein je tuin of balkon ook is, je wilt er van genieten. Dat is makkelijker dan je denkt.


Dan houd je nog ruimte over voor het plaatsen van mooie planten , of kan je zelf aan de slag met het kweken van kruiden of groenten. Heb je een leuk balkon maar weet je niet hoe je deze efficiënt en gezellig kunt inrichten ? We helpen je op weg met een aantal handige tips! Wilt u een klein balkon inrichten , of juist een groot balkon? In dit artikel hebben we balkon ideeën verzameld.


We kijken naar balkon meubels, balkonplanten en zelfs . Het is handig – en leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts