woensdag 16 mei 2018

Iroko verkleuring

Het drogen dient met zorg te geschieden omdat vooral het kruisdradige hout neiging vertoont tot scheuren en vervorming. Bij de stapellatten kan iroko ernstig verkleuren (lattenstrepen). Dit kan worden voorkomen door iroko op eigen lat te . Het kernhout is vers gezaagd en het heeft een botergele tot bruingele kleur.


Het komt ook voor dat het donkerbruine zones heeft. Na het drogen verkleurt het hout naar goudbruin tot donkerbruin.

Ik had ergens gelezen dat de verkleuring komt door een chemische reactie van iroko hout (wat een vet en andere stoffen afscheidt) en de lak (omdat dit op waterbasis is). Vanwege die reactie heeft het niet veel met UV licht te maken en moet ik alles eraf halen. Als jullie denken dat dit niet hoeft, ben ik blij!


De houtsoorten die hieronder omschreven worden, zijn de houtsoorten waar wij zelf vaak en graag mee werken. De eigenschappen en karakteristieken zijn daarom vrijwel allen in dezelfde trend: het zijn allen houtsoorten die een lange levensduur garanderen. Wat niet wil zeggen dat wij ons tot deze lijst beperken, . De kleur varieert van goudgeel tot botergeel en zal na verloop prachtig verkleuren naar goudbruin tot donkerbruin indien niet behandeld.


Afrormosia is een duurzaam tot zeer . Het staat bekend om haar donkergele tot chocoladebruine kleur en de specifieke structuur, waardoor het uitermate geschikt is voor blanke toepassingen.

Iroko is een mooie en zeer duurzame afrikaanse houtsoort. Zonder laklaag, verkleurt het zeer gelijkmatig tot donkergrijs. Door relatief veel voorkomend draadverloop, . Vers gezaagd Iroko heeft een botergele tot bruingele kleur, verkleurt snel door UV-licht. Geschikt voor zowel kozijnen, deuren als trappen. Dit Iroko paneel is verlijmd op basis van doorlopende lamel, voor een rustig en evenwichtig beeld.


Iroko staat bekent om zijn sterke verkleuring in de maanden na het . Houtsoorten voor poorten en hekwerk: IROKO. Het is resistent tegen tegen . Harde houtsoorten: Voorbeelden van tropische of harde houtsoorten zijn iroko , afzelia, padouk en merbau. Tropische houtsoorten zijn harder door hun grotere. Hoe lang het duurt alvorens het hout verkleurt is afhankelijk van deze weersomstandigheden en de oriëntatie van de gevel.


Als de gevelbekleding veel wordt . Essentie is dat veel houtsoorten na verloop van tyd verkleuren ,met name Iroko. En deze verkleuring zal nadat eerst de lakfilm verwijdert is , er afgeschuurd moeten worden. Deze klus is zeer goed te doen maar wel veel werk.


Daar na met parketlak vernissen,met lakrol. Volle lagen aanbrengen,immers lak .

Bacu: Wordt in de loop der tijd meer geel. Berken: Verandert in de loop der tijd van zandkleur in een meer roodgele kleur. Eiken: Kleurvariatie verzwakt tot midden geelbruin. Essen: Donkercrème, wordt in de loop der . Op het dosse vlak komt een typische paarsachtige vlamtekening voor, die wordt veroorzaakt door parenchymweefsel in het hout.


Verkleuring i Blank afgewerkt . Bepaalde tropische houtsoorten zoals padoek en iroko bevatten oxidatieremmers die de droging van producten die polymeriseren door oxidatie ( bv. afwerkingen op basis van alkydharsen en drogende oliën) vertragen. Na hun uitvoering gaan deze reageren, wat aan het licht komt door de verschijning van een soort . Het hout werkt nauwelijks, is stevig, slijtvast en het laat zich gemakkelijk bewerken. Houten vloeren van iroko hebben een karaktervolle nerf en een prettige, rustige kleur. Deze kleur veranderd met de jaren wel iets.


Kambala is zeer watervast. Met UV-lak kunt u verkleuring tegengaan. Soms horen we dat hout nadat het behandeld is toch zwart aan het worden is en vraagt men ons hoe dat kan. Op deze pagina daarom wat uitleg over het zwart worden van hout. Het zwart worden kan verschillende oorzaken hebben.


Hieronder treft u de meest voorkomende aan. De reactie van inhoudsstoffen van Fraké met watergedragen verf kan resulteren in een bruinige verkleuring. Na volledige uitharding van de eerste laag komt dit in de volgende lagen niet meer voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts