dinsdag 22 mei 2018

Tunnelkas maken

Hoe maak je een tunnelkas van folie? Tuinfolie is een manier om net geplante planten te beschermen en de oogst te vervroegen. Maar je kan ook gaan voor een tunnelkas die je zelf kan maken ! Een tunnelkas is een kas die je zelf kunt maken met behulp van pvc-buizen, hout en kasfolie.


Het is een behoorlijk karwei en je bent niet binnen een paar uurtjes klaar, maar met een beetje handigheid en een goede dosis enthousiasme moet het lukken.

Daar zijn we van overtuigd! Om te beginnen, hier een prachtige foto van het complete frame van de tunnelkas. Je kan zien dat de greppel die rondom de tunnelkas is gegraven, klaar is om het doek in te graven.


Ik zie vaak dat mensen discussiëren over tunnelkassen van Lidl. Hieronder is de tunnelkas van Lidl. Zoals je kunt zien zijn de plastic onderdelen nu al kapot.


Daarom is die tunnel het geld niet waart.

Tweede reden waarom je moet geen tunnelkas kopen is dat je het heel goedkoop en makkelijk (zonder foliekas ( tunnelkas ) , hoe zelf maken ? Zo maak je een inklapbare PVC tunnelkas in eenvoudige stappen. Er moet voldoende ruimte zijn om naar binnen en buiten te kunnen lopen, zonder de planten te verstoren. Gebruik lichtgewicht materiaal voor de looppaden (stro, zaagsel en houtsnippers zijn goede opties). Ik adviseer ook om de tunnelkas iets groter te maken zodat je er eventueel zelf nog doorheen kunt lopen om je plantjes te bekijken, gebruik daarom lengtes van 4m en buig deze naar de gewenste breedte, hoe smaller je de boog maakt hoe hoger je tunnelkas word dus andersom hoe breder hoe lager. B: je kunt de kas zo lang maken als je wilt.


De voor- en achtergevel zijn het duurst, dus hoe langer je hem maakt, des te lager word de m2-prijs. Bedenk wel dat je boven de meter meer zult moeten ventileren. Bekijk de foto van toentje met als titel tunnelkas zelf maken en andere inspirerende plaatjes op Welke. Vind tunnelkas op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel.


De door jou gezochte advertentie is helaas niet meer beschikbaar. Wellicht kunnen onderstaande advertenties je verder helpen. Veel tunnelkassen maken bijvoorbeeld gebruik van een zogeheten harmonicasysteem.


Dankzij dit systeem is dit type kweekkas in een handomdraai open te zetten, zodat u uw plantjes gemakkelijk water kunt geven of kunt bemesten.

Maar waarschijnlijk is de tunnelkas nog wat aan de lage kant. Als je gaat scroggen, en jehebt een compacte soort, kun je het zo laten, maar met hetzelfde gemak maak je een verhoging. Je moet daarvoor nog een keer eenzelfde houten frame maken , die je met latten verbind met het bovenste frame. De tunnelkas Silver Rocket is een professionele tunnelkas verkrijgbaar in twee afmetingen te weten 3x2x2m model Den 4x3x2m model D1 voorzien van draaideur en optimale beluchting.


Het mooie uiterlijk en de verschillende materialen waaruit je kunt kiezen, maken de kassen bijna tot designstukken. Speciaal professioneel kasfolie in de breedte van 2cm. Geschikt voor tunnelbogen art. Dit folie heeft een voudige UV bescherming voor een lange levensduur. Technische levensduur op basis van afschrijving 4-jaar.


De verschillende materialen, het merk, en het uiterlijk maken een kas meer of minder duur. Nog een tunnelkas maar het plastic is duidelijk minder van kwaliteit. Standaard maanden garantie. Altijd de laagste prijs garantie! Bij deze tunnel wordt dunner ijzerdraad van mm dik gebruiken om een boog te maken.


Dit dunnere ijzerdraad is veel gemakkelijker te buigen dan of mm dik draad. Dat is handig bij het maken van de bogen. Maar als de boog en de tunnelkas niet in vorm blijft tijdens gebruik, dan is dat niet goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts