maandag 21 september 2015

Vezelverzadigingspunt betekenis

Instrument van de marketingmix. De bijzondere betekenis van het instrument prijs is gelegen in zijn dubbelfunctie: opbrengsten scheppen voor de onderneming en het offer dat de consument moet brengen. Meer dan enig ander instrument bepaalt de prijs in de ogen van de consument de aantrekkelijkheid van de . Zo`n afspraak kan eigenlijk alleen.


Dit woord opzoeken in onze grootste woordenboeken?

Bestel nu uw toegang of probeer Van Dale Online gratis. U krijgt direct en zonder verdere verplichtingen tijdelijk toegang tot de beste taalhulpmiddelen van Van Dale. Grootste financieel-economische lexicon in NL-taalgebied. Het berekenen van de kostprijs kan, afhankelijk van het soort product, . De kostprijs is niet altijd de verkoopprijs, hiervoor wordt meestal nog een winstopslag gerekend. Kostprijs van bijvoorbeeld een bepaald product, die wordt berekend door uit te gaan van de kosten die moeten worden gemaakt om een bepaalde hoeveelheid van het product meer of minder te produceren.


Zie ook differentiële kosten en differentiële geldstroom.

De betekenis van prijs De prijs is het enige instrument dat direct geld oplevert. Alle andere marketinginstrumenten vragen om investeringen en zijn dus kostenposten. De prijs, als opbrengstdrager, is dan ook één van de meest strategische elementen in de marketingmix. Onder invloed van de economische recessie is de . Het concept van de juiste prijs mocht dan niet letterlijk voorkomen in lekenspiegels en in ambachtskeuren, op basis van de geanalyseerde bronnen mag worden besloten dat de betekenis van wat theologen de juiste prijs noemden, niet beperkt was tot de academische wereld.


Economische dwang, de courante marktprijs . Nu het onderzoeksthema nader is omschreven, kan de centrale vraagstelling van dit onderzoek worden geformuleerd: Hoe is te begrijpen, dat het Nederlandse . Nee, in die betekenis wordt houden aan weleens gebruikt in België, maar het is er geen standaardtaal. In de standaardtaal zijn onder meer prijs stellen op (of: op prijs stellen), eraan hechten en erop staan gangbaar. Het gaat hierbij om meetbare grootheden: stuks, kilo's, liters, enz.


Hoeveelheid is slechts één van de drie componenten van volume. Dit begrip wordt vooral op . De som van gemaakte kosten bij het vervaardigen van een product. Ook wel: de som van toegestane kosten, meestal per productie-eenheid uitgedrukt.


Zo komen van graven, mijden en kwijten . Prijs wordt vaak aanzien als teken van de kwaliteit van je product of dienst.

De prijs van je product of dienst bepaalt de perceptie over je bedrijf. Bij het vastleggen van de prijs moet je dus zeker rekening houden met de kwaliteit. Deze verhouding moet gelijk zijn. Was dit advies interessant?


Prijs bij verkoop aan huurder kan niet worden gezien als de in aanmerking te nemen waarde van art. WOZ, maar de verkoopprijs heeft wel betekenis bij de beoordeling van de WOZ-waarde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts