donderdag 13 april 2017

Berekening onverankerde damwand

Dus is de lengte van de damwand meter, dan moet er. De berekende vervorming komt. Project Kunstwerk (OP4).


Berekeningen sluiskolk 3. De volgende gegevens voor het ontwerp van de sluis zijn bekend: De grond bestaat volledig uit zand De grondwaterstand staat gelijk aan.

Weet iemand waar enige uitleg te vinden is over de berekeningsmethode van Blum (in verband met damwanden , buispalen en dergelijke). Ik heb wel enig idee maar een beetje meer kennis over de algemene berekeningsmethode zou welkom zijn. Verankerde of onverankerde damwand ? Damwand en beschoeiing Tweede Weverskade. Voordat gekeken wordt naar het verticaal evenwicht van de damwand , is een MSheet som gemaakt om het horizontaal evenwicht van de damwand te verifiëren. In appendix IV wordt het rapport van de MSheet berekening.


Typische bodemopbouw in een Nederlandse situatie waar stalen damwandplanken worden toegepast.

Tevens is een impressie gegeven van het. Een onverankerde damwand met variërende bovenbelasting. Een verankerde damwand met variërende bovenbelasting. Voor de berekeningen zijn de volgende uitgangspunten gehanteerd:.


Uitgangspunt is de toepassing van onverankerde stalen damwand. In de berekeningen is uitgegaan van de damwandeigenschappen als weergegeven in. Tabel 6: Ontwerpdimensies damwandconstructie variant type plankpuntniveau staalkwaliteit momentcapaciteit buigstijfheid EI.


Daarnaast wijzigt het type constructie van overwegend verankerde houten en betonnen damwanden in een onverankerde stalen damwand. De normatieve toestand van de kering en het te beschermen gebied verandert met deze plannen niet. De nieuwe damwand is berekend voor een periode van ten . Met behulp van het rekenprogramma D-Sheet Piling versie 9. Variant 4a: Rivierwaartse . Doorsnede A-A wrijfgording hardhout. Bij onverankerde damwand.


Genoemde afmetingen en aantallen zijn indicatief.

Principedetails dienen specifiek, per situatie, berekend te worden. Hoe ziet de berekening eruit? Klik op deze link voor een voorbeeld van een onverankerde damwand. Voor u ligt het eindrapport van het afstudeerwerk “Kademuur Brammenterminal”.


Dit afstudeerwerk is onderdeel van de opleiding Civiele Techniek op de Haagse Hogeschool te den Haag. Het afstudeeronderzoek heeft plaats gevonden in het kantoor van BAM Infraconsult te.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts