vrijdag 28 april 2017

Duurzaamheid populierenhout

In populierenhout komt veel trekhout (reactiehout) voor. De populier is een typische Nederlandse boom. Duurzaamheid van populier. Populier - Abeel - Esp - Aspen - Poplar - Pappel - Asp - Espe - Peuplier.


In de tabel hieronder wordt middels een “X” aangegeven welke levensduur populierenhout heeft bij verschillende toepassingen en . Wel is thermische modificatie mogelijk bij populierenhout.

Dat zorgt voor een langere duurzaamheid. Sinds kort wordt populierenhout ook verwerkt door Plato, die de duurzaamheid en dimensiestabiliteit verbetert door een thermische behandeling. Populierenhout is licht van gewicht en na een thermowood . De duurzaamheid en gladde afwerking zijn hiervoor van groot. Populier (latijn: Populus) is een boom die in Nederland heel veel voor komt.


Hoe langer de levensduur is, des te beter de duurzaamheid. Niet duurzaam , jaar of korter, Berken, Populier. De bladeren zijn afwisselend geplaatst. Eindknoppen zijn groter dan de zijknoppen.

In de herfst kleuren de bladeren goudgeel tot geel. De benaming populieren groepeert een zeer groot aantal zuivere Populus-soorten. FirmoWood - een natuurlijk en milieuvriendelijk proces om de duurzaamheid van hout te verbeteren. Wilt u ook het gebruik van lokaal, duurzaam hout stimuleren? Gemodificeerd hout zonder chemische toevoegingen.


Resultaat: 1 duurzaam en vormvast hout. Het milieuvriendelijkste alternatief voor tropisch hardhout! Zwarte populier (Populus nigra). Komt uit het rivierengebied en vormt daar ooibossen. Kan uitstekend tegen hoog water.


Een van oorsprong inheemse boom, . Kies in elk geval voor hout uit duurzaam beheerde bossen. De Brabantse coöperatie Peppelhout wil de aanplant van populieren stimuleren. De bomen zijn een duurzaam alternatief voor hardhout uit het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts