vrijdag 14 april 2017

Voegzand voor metselwerk

Voegzand zak a 25kg 25-5mm. Om kleurverschil zo veel mogelijk te voorkomen bestel voor al het voegwerk het voegzand in een keer. Ook het zeer zuivere Zilverzand is geschikt als voegzand en is door de unieke samenstelling nog witter.


Op zoek naar inveegzand voor uw . Voor het maken van voegmortel gebruikt u voegzand , dat in de bouwmarkt te verkrijgen is.

Metselzand raden wij niet aan, omdat dit type zand te grof is. De mengverhouding van de voegmortel is delen zand op deel cement. Zorg ervoor dat het zand dat u gebruikt, droog is.


Dit vergemakkelijkt het mengen. Het voegwerk heeft een grote invloed op het uitzicht van een woning. Bovendien bevordert het de duurzaamheid van het metselwerk. De voegen nemen tot 2.

Wit voegzand is een zandsoort dat veelal gebruikt wordt bij metselwerk. Het verschil zit in de korrelgrootte. Standaard voegzand (0-1), verkrijgbaar bij de bouw- materialen handel. Deze termijn wordt aangeraden om de kans op krimp- . Als u de voegmortel wilt gaan aanmaken heeft u voegzand , cement en water nodig.


Een tip van ons is: gebruik liever geen metselzand omdat deze simpelweg veel te grof is. Voor de juiste mengverhouding gebruikt u altijd delen zand en deel cement. Bij het aanmengen moet het . Hubo biedt een uitgebreid assortiment aan zandsoorten.


Bekijk hier ons online aanbod. Leer metselen en voegen. De metseltechniek moet je even onder de knie krijgen, maar daarna is het vooral een kwestie van secuur werken.


Goede voegen in gemetselde muren zijn van groot belang. Ze vervullen vele functie. Voegwerk verfraaid niet alle de gevel ze beschermen ook het huis.


Om een geschikte voegmortel te maken gebruik voegzand SP 0-1.

Tussen metselzand en voegzand zit een groot verschil. Hoe fijner de korrel en de steentjes die er in zitten, des te fijner het eind reseltaat wordt. Het assortiment zand is bijzonder uitgebreid en alleen geschikte zand zal ervoor zorgen dat het voegsel voldoet aan alle verwachtingen. Met zeer fijn zand krijg . Welk zand voor voegen gebruikt wordt, zal in onderstaand artikel uitgelegd worden.


Voorbevochtigen van het metselwerk : Te voegen metselwerkvlakken moeten voldoende vochtig zijn ! Zonodig moet het metselwerk kort voor aanvang van de voegwerkwerkzaamheden worden bevochtigd (beneveld). Bij aanvang van de voegwerkzaamheden mag er geen waterfilm of mogen er geen waterdruppels op de . Belangrijk voor goed voegwerk. Deze informatie geeft inzicht in de keuzeaspecten die een rol spelen bij het kiezen van soort en type voeg voor metselwerk. Het behandelt zowel de esthetische als de technische uitgangspunten van die keuze.


De informatie geeft antwoord op vragen als:. Eenvoudig online bestellen. Afhalen in jouw vestiging. HORNBACH Projectbouwmarkt. Er is altijd iets te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts