dinsdag 11 april 2017

Weltrede trap

Het welstuk is de bovenste trap trede die aansluit op de verdiepingvloer, vaak minder diep dan de andere treden. In een gedeelte van de deze trede kan een inkeping worden voorzien zodat de verdiepingvloer daarin kan rusten. Wanneer het welstuk zo goed als een trede omvat (wat betreft dienpte), wordt deze weltrede.


Via deze verbinding verplaatst men zich lopend zowel horizontaal als verticaal, om zo van het ene niveau naar een ander te komen (door klimmen of dalen). Een trap is meestal een vast onderdeel van een gebouw, . BVA Trappen - vuren houten trappen op maat geleverd of in huis geplaatst.

Een dichte trap is een trap waar je niet tussen de traptreden door kunt kijken, de treden zijn dicht gemaakt met stootborden. De bovenste trede van een trap noemen we de weltrede , deze ligt met de bovenkant gelijk met de afgewerkte vloer. Het laatste element van de trap ? Dat is het de uitlooptrede. Deze sluit aan op de vloer bovenaan en wordt ook wel weltrede genoemd. Uiteraard zijn er nog veel meer onderdelen van de trap , zoals je op deze tekening kunt zien.


Op zoek naar een specialist in traprenovatie? Onze adviseurs vertellen je . Trappen moeten net als andere bouwconstructies aan diverse eisen en voorschriften voldoen.

Wij hebben deze op een rijtje gezet, evenals een aantal begrippen die met trappen te maken hebben. De maximale optrede mag voor woongebouwen volgens het bouwbesluit 1mm zijn. Voor overige gebruiksfuncties is de maximale optrede 2mm. Wel De wel is het overstek van de traptrede. De wel moet volgens het bouwbesluit minimaal mm bedragen.


De functionele eis van het eerste lid , een te bouwen trap die een hoogteverschil als bedoeld in artikel 2. De tabel van het tweede lid wijst per gebruiksfunctie voorschriften aan die van toepassing zijn op die gebruiksfunctie. Veel spiltrappen of wenteltrappen zijn niet compleet zonder een weltrede of bordestrede. Tredebreedte: de netto (bruikbare) breedtemaat van de trede. Stijgingshoek: De hellinghoek hoe een trap. Er is maar manier om het op te lossen en dat is een opdrachtgever die vooraf exact aangeeft welke vloerafwerking er in komt zodat de vloer naar de juiste hoogte toegesmeerd kan worden.


Indien een trap een grotere hoogte moet overbruggen . Leuning en verdiepingsbalustrade. Met weltrede van traanplaat. Optrede 20cm aantrede 18cm hoogte 240mtr. Bloem Gebruikte Bouwmaterialen.


Deze adverteerder heeft meer advertenties, maar deze voldoen niet aan jouw zoekopdracht. De reden hiervoor is dat als je zonder deze laatste trede de trap op loopt je met de neus van de schoen . De weltrede is de horizontale maat aan de bovenzijde van de trap en wordt daar waar mogelijk toegepast. Traditionele trap in massief rustiek eik. Te tinten, te verven of te oliën.


Naar keuze kan de stootvoeg tussen de elementen worden opengehouden (minimale breedte mm ) of worden gedicht met een flexibele voegvulling (minimale breedte mm). Stapelwijze volgens de vermelde tekening. Bovenzijde trap altijd afsluiten met een weltrede.


De eerste gevulde operationele BIM-bibliotheek ter wereld. Alle bouwdelen in de bibliotheek zijn voorzien van CAD-, kosten-, bestek-, bouwfysische en technische informatie en tevens is er een directe koppeling met de regelgeving van het Bouwbesluit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts