maandag 13 november 2017

Beschoeiing plaatsen vergunning

U wilt graag een beschoeiing plaatsen of vervangen langs een watergang. Misschien is het nodig dat u dit meldt bij het waterschap. Of dat u zelfs een vergunning aanvraagt. Op deze pagina leest u hier meer over. Als je in het gebied van De Stichtse Rijnlanden beschoeiing wilt plaatsen , moet je voldoen aan de algemene regel.


Wilt u een beschoeiing aanbrengen of wijzigen?

Dan hebt u toestemming nodig van het waterschap. Indien dit niet het geval is, zult u een (water) vergunning moeten aanvragen. Het Waterschap geeft hier uitgebreide richtlijnen voor op haar website.


In het kort komt het erop neer dat een vergunning noodzakelijk is wanneer u grond keert wat hoger is dan cm. Een beschoeiing is een wand langs de waterkant. Hiermee kunt u een oever beschermen tegen water.


De grond kan dan niet wegzakken of wegspoelen. U hoeft alleen een melding te doen als u geen water dempt.

Wanneer doet u een melding? De nieuwe beschoeiing mag u dus niet voor de oude beschoeiing plaatsen. Tegen dit besluit kunt u binnen weken na datum van verzending bezwaar indienen. Kijk voor meer informatie hierover op de site van het . U vindt hier informatie over de regels voor beschoeiingen en damwanden.


Doe ook altijd de vergunningencheck , zodat u weet of er nog andere regels gelden voor uw werkzaamheden. Vergunningencheck : een hulpmiddel om te bepalen welke regels voor u gelden. De vergunningencheck maakt de Uitvoeringsregels voor . Aanvraag watervergunning - burgers. Dan heeft u meestal een watervergunning nodig.


Voor particulieren geldt dat voor een beschoeiing tot maximaal meter hoogte in principe geen vergunning is vereist. Bij een walbeschoeiing dient u te meten . De opdrachtgever voor het plaatsen van een damwand kan de waterbeheerder zijn of een ander initiatiefnemer. Ontbrekend: beschoeiing Beschoeiing, regels - Onderwerpen A-Z - Inwoners - Gemeente.


Als je de gracht voor je woning wil voorzien van een beschoeiing (bekleding), moet je een vergunning aanvragen. Vaak is voor minder ingrijpende activiteiten een melding voldoende, zolang deze aan de . Voor het plaatsen van beschoeiingen bent u ook aan het juiste adres bij Hoveniersbedrijf Den Uijl Tuin en Infra.

Wij kunnen ons voorstellen dat niet bij iedereen gelijk een lampje gaat branden bij het woord beschoeiing. Of een steiger aanleggen? Kijk hier of u een vergunning nodig hebt.


Soms is een melding genoeg. Delfland werkt aan droge voeten, voldoende en schoon water. Daarom heeft u voor sommige werkzaamheden of activiteiten een watervergunning nodig.


In bepaalde situaties kunt u volstaan met het doen van een melding. U hebt een watervergunning nodig als u van plan bent om iets te doen in, op of nabij water of dijken of met grondwater. Denkt u hierbij aan het lozen van stoffen in oppervlaktewater, bouw- en graafwerkzaamheden, het onttrekken van grondwater of het plaatsen van bijvoorbeeld steigers of beschoeiingen. Er gelden wel een aantal .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts