dinsdag 21 november 2017

Multiplex toepassingen

In het verleden werd vooral berkenhout gebruikt maar tegenwoordig worden ook veel andere houtsoorten toegepast zoals eikenhout, mahoniehout en okoumé. Over het algemeen bestaat multiplex uit oneven fineerlagen. In sommige gevallen wordt voor speciale toepassingen afgeweken van dit principe.


Deze worden bijvoorbeeld gebruikt in de bouw voor niet-zichtbare toepassingen of voor verpakking. Dat kan alleen op basis van kwalitatief hoogstaande stammen met een voldoende grote diameter.

Multiplex bestaat uit op elkaar verlijmde lagen schilfineer. Verlijming met het oog op toepassing. Die verlijming gebeurt met een rotatie van 90° wat de platen een grote dimensionale stabiliteit oplevert.


Een multiplex gevelbekleding bestaat uit latten van hout. Bedenk dat het zogenoemde watervaste multiplex , of beter watervast verlijmde multiplex , met een matig onderhoud toch maar een jaar of meegaat. Er is ook multiplex gegron een triplex die alleen nog afgeverfd hoeft te worden. Berken multiplex is een veelzijdige plaatmateriaal.


Ontdek het diverse assortiment van Leeuwerik.

Diverse afmetingen op voorraad. Extreem duurzaam multiplex voor veeleisende toepassingen. Metsä Wood berkentriplex wordt gemaakt van kruislings gelijmde 1. De panelen zijn geschuurd aan beide zijden en het oppervlak is gla hard en duurzaam. Berkentriplex wordt gekenmerkt door uitstekende sterkte en stijfheid . De aanduiding WBP is nodig om het multiplex buiten te kunnen gebruiken. Hierdoor wordt WBP ook wel waterbestendige plaat genoem niet helemaal correct dus.


Op zoek naar multiplex voor binnentoepassingen, ofwel interieur multiplex ? Houthandelonline biedt u een ruim assortiment multiplex platen voor binnen. De platen zijn geschikt voor oneindig veel toepassingen. Elke rij vertegenwoordigt een welbepaald plaatmateriaal (spaanplaat, multiplex , MDF, OSB), waarbij de mechanische en fysische prestaties toenemen van rechts naar links. Hardhout multiplex werd traditioneel ook wel.


Het is technisch goed en relatief goedkoop. Voor toepassingen met een verhoogd . MULTIPLEX voor binnentoepassingen verwerkt. In de productbladen wordt bij de verlijming veelal aangegeven of het een interieure of exterieure verlijming betreft.

Deze platen hebben in het algemeen een. EN 314-klasse is een verlijming geschikt . MR-verlijming (droog binnenklimaat), wor- den vooral overgefineerd voor de meubel- industrie en decoratie, en worden tevens aangeboden in de doe-het-zelf-sector voor allerlei schilderklare . Aanbrengen definiteive afwerklaag direct na montage, e. De plaat is geschikt voor buitentoepassing volgens NEN 636-3. Toepassing , Okoumé multiplex kent een enorm scala van toepassingen. Waar het voor de toepassing belangrijk is wordt in de handel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts