maandag 12 februari 2018

Leemstuc overschilderen

Heeft er iemand ervaring met het overschilderen van een lemen ondergrond? Wat kan ik doen als ik uitgekeken ben op de kleur? U kunt de muur opnieuw stucen met een kleurfinish, maar u kunt ook de muur overschilderen , hierbij is het belangrijk dat u een damp-open muurverf gebruikt zodat de goede eigenschappen van leem bewaardt blijven.


Enkele verffabrikanten zijn Auro, Keim en Aquamarijn . Wilt u uw huis opfrissen of gaat u verbouwen en bent u op zoek naar natuurlijke verf?

Dan is het gebruik van een ecologische leemverf in uw woonhuis of bedrijfsruimte zeker aan te raden. De natuurlijke samenstelling van het produkt leemstuc draagt enorm bij aan een aangenaam leefklimaat binnenshuis (of aan het werkklimaat in een ruimte). Dit aspect geldt met name voor nieuwbouw-woningen, net-opgeleverde panden en panden . Leemverf, een verf van leem. Alleen de Leemshop heeft meerdere merken, kleuren en structuren natuurverf die allemaal doe het zelf zijn aan te brengen. Leemstuc , basisleem en leemfinish.


Zoals de naam al doet vermoeden hoef je kleurleem achteraf niet te gaan overschilderen , wat je hopen tijd en geld zal schelen! Met kleurnamen als Djenné,.

Iquitos, Earth en Pebble, haal je ook nog eens een unieke sfeer in huis. Regelmatig kreeg ik de vraag of je leemstuc zou kun- nen behangen. Het oppervlak wordt redelijk glad afgewerkt en is veegvast en hard. Herstellingen van putjes kunnen achteraf gemakkelijk gebeuren.


Indien een ondergrond te glad is (bijvoorbeeld gipsplaten) moet er eerst een hechtlaag aangebracht worden. Achteraf (na jaren) kan de leem desgewenst overschilderd worden. Bovendien verzacht leem de harde en zakelijke uitstraling van beton en geeft het je interieur een natuurlijke en warme uitstraling. Het is 1 natuurlijk, het regelt de lu. Leembepleistering kan geplaatst worden in verschillende diktes, afhankelijk van de toepassing.


De sterkte van leem is vergelijkbaar met die van kalkmortelpleister. De eigenschappen van de leem blijven bij deze natuurverf volledig behouden. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat leemverf een aanrader is voor mensen met ademhalingsproblemen, astma of huidaandoeningen. Het assortiment bij Vanbinnen bestaat uit producten zoals muurverf, kalkverf, leemverf, leemstuc en lakken en beitsen voor afwerking binnens- en buitenshuis.


Naast het verven of “lemen” van muren kunt u er ook voor kiezen om deze te behangen. Vanbinnen werkt met een kleine collectie natuurlijk behang van materialen . Ontbrekend: overschilderen Tierrafino Basis leem zak bruin met stro - oude kleur.

Ook de aquamarijn en keim verven zijn damp-open en kunnen dus prima in combinatie gebruikt worden. De leem producten zijn dus prima te combineren. Deze natuurlijke ecologische en biologische leemverf bestaat voor het grootste deel uit leempoeder, afkomstig uit verschillende groeves in Europa, en vertoont een fijne zachte structuur. We bestelden ook een leem -primer omdat de afwerkingsplaten (fermacell) flink absoberend zijn. Goede service en multifunctioneel verpakkingsmateriaal.


We hebben de primer en verf besteld bij Eco-Logisch. En we waren zeer tevreden over de service en hadden de bestelling de volgende dag al in huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts