maandag 19 februari 2018

Plank ophangen aan plafond

Gedetailleerde omschrijving: Wij willen graag twee lampen aan een eikenhout plank ophangen en deze dan aan het plafond monteren. De plank regelen wij zelf, deze is voorzien van een gleuf voor de elktradraden. Wij zijn op zoek naar een zeer nette vakman voor een mooie afwerking. Een steigerhouten plank met kettingen bevestigen aan het plafond ! Krijg de industriële look in huis.


In principe kunnen we de plank nu ophangen.

Dit wou ik eerst doen met. Er moeten alleen nog gaten in . Een blinde plank vormt een mooi geheel met de muur en je wordt niet afgeleid door montagematerialen. Kijk hier hoe je dit gemakkelijk zelf kunt maken. Wanneer alle planken aan het touw zitten, leg je twee knopen aan de bovenkant van je touw. Door middel van deze knopen kun je je planken ophangen.


Waarschijnlijk zullen niet meteen alle planken recht hangen, dus neem hier even de tijd voor. Kom je er nog niet helemaal uit of wil je meer informatie? Marjolein gaat weer klussen!

Deze keer leert ze hoe ze een plank moet ophangen. Het idee wat ik laat zien is de eenvoudige truc om met een plankje tegen het gipsplafond te lijmen je. Als de plank een aantal centimeters breder is dan de plafondkapjes , . Dus een ruimte tussen een achtermuur en een muur links en rechts van vloer tot plafond. Ik wil deze nissen gewoon opvullen met legplanken en daarna een schuifdeur ervoor en klaar is kees, maar.


Hoe kan je het best een legplank plaatsen tussen muren (achtermuur, muur links en muur rechts) met . Voor onze Gyproc te bevestigen voor de plafond , zouden wij gebruik maken van de reeds aanwezige kader. Aan deze kader hangden lichte houten planken. Dus omwille van het gewicht van Gyproc zal deze moeten verstevigd worden. Ook zou ik die willen in de midden bevestigen aan de houten . Ik heb al het een en ander geprobeerd: - Als eerst ben ik op zoek gegaan naar het houten frame achter de gipsplaten met een detectieapparaat. Hieruit is gebleken dat er zich alleen aan de bovenkant (direct onder plafond ) . In ieder huis wil men iets ophangen of aan de muur bevestigen.


Deze pluggen laten, mits goed op de gipsplaat aangebracht, ook relatief zware belastingen toe, niet alleen een schilderij, een spiegel of een plank. Stap 1: boor gaten in de planken. Hoe eenvoudig het ophangen van een plank ook mag lijken, het is erg belangrijk dat ze recht hangt en stevig genoeg is bevestigd om het vereiste gewicht aan te kunnen.


Nu zoek ik dus een andere, niet permanente manier om een plank tegen de muur te krijgen. Zonder boren in de betonnen muur.

Op een of andere manier ophangen aan het plafond (de kelder is 5hoog) zou ook lukken. Meet hoe breed de planken moeten worden. Je kunt één haak in de muur of het plafond slaan ter hoogte van het midden van je planken of je kunt de planken aan weerszijden ophangen aan het plafond.


Hier onder zie je de twee . Voorwerpen tot om en bij de 10kg kan je aan het plafond bevestigen met speciale plafondpluggen , ook wel tuimelpluggen genoemd. Met de Gyproc plafondplug kunnen aan plafonds met een 1mm dikke Gyproc- beplating, voorwerpen opgehangen worden tot kg. Voor lichte, vlakke voorwerpen tot kg die aan de wand bevestigd worden, vind je in het Gyproc assortiment de Gyproc-schroefpluggen. Middelzware voorwerpen kunnen met behulp .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts