woensdag 17 juni 2015

Houten trapleuning opknappen

Je trapleuning renoveren hoort daar natuurlijk ook bij. Controleer ook zeker of de leuning nog stevig genoeg is. Een houten trapleuning of balustrade geeft je trap een charmante look. Er zijn verschillende onderdelen te koop of verschillende bewerkingen mogelijk om dit te realiseren.


Als je de oude trapleuning gaat opknappen dan is het . Bekijk onze website voor nog meer tips!

De trapleuning heb je verwijder voor het opknappen van de muren en moet weer gemonteerd worden. De gedachte die je had even snel schuren en schilderen, ja dat leek een makkelijk klusje, inmiddels is de oude trapleuning voorzien van meerdere verflaagjes waardoor het netjes afschilderen toch niet . Klassieke houten trapleuning. De klassieke trapleuningen worden meestal van duurzame houtsoorten gemaakt zoals bijvoorbeeld eikenhout of beukenhout. Wanneer de leuning is opgedroogd ga hem licht schuren met schuurpapier 240.


Wil je de houtkleur blijven zien? Schilder dan drie lagen een blanke lak op de leuning. Vergeet niet tussen de lagen licht te schuren. Je kunt ook kiezen voor een blanke lak met iets kleur erin.

Dit is een semi transparante . Deze pin is ontdekt door M Pater. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Trappen in het huis worden vaak gebruikt, vooral de trap naar de bovenverdieping. Behalve de treden verslijt ook de leuning van de trap. Dit artikel gaat over het schilderen van de trapleuning.


Ben je benieuwd naar de kosten als je . In vergelijking met schuren gaan zandstralen bijzonder snel en kan men ook veel egaler werken. Moeilijk te bereiken plekjes zijn geen probleem en ook de leuning kan op deze manier gerenoveerd worden. Traprenovatie door middel van . Een geschilderde, gebeitste of gelakte trap kan een blikvanger zijn in het interieur. Houten trap vakkundig schilderen, beitsen of lakken Het zelf schilderen van een houten trap, trapleuning of trapopgang in huis! Afhankelijk van de ondergrond oftewel de houtsoort en uw . Een trap kun je natuurlijk op veel verschillende manieren opknappen.


Die zijn gemaakt van vinyl of hout en die plaats je heel eenvoudig over de oorspronkelijke treden. Ze gebruikt daarvoor de oude trapleuningen als mal, om de nieuwe trapleuningen op maat te zagen. Dichte trapleuning vervangen voor een trapleuning met spijlen.


Ook is het mogelijk in combinatie met led-verlichting.

Wilt u een leuning in precies dezelfde kleur als uw trap? Wij bieden houten trapleuningen in alle soorten aan. Bij ons kunt u terecht voor diversen modellen leuningen.


Een leuning kan uitgevoerd worden in diversen houtsoorten en met verschillende profileringen. Kiest u voor een bepaald houtsoort voor de trap dan wordt uiteraard het houtsoort voor de . Bepaal welk model trapleuning (ovaal, ron klassiek of rechthoekig) met welke afwerking ( hout of aluminium) en welke type (en kleur) leuninghouders het beste bij de trap passen. Om de overzettreden goed te kunnen bevestigen moet de ondergrond schoon en vlak zijn. Verwijder de oude trapbekleding en steek de . Zo kunt u kiezen voor een RVS trapleuning , een trapleuning met led verlichting of een houten trapleuning.


Er zijn tal van mogelijkheden bij het kiezen van nieuwe leuningen bij een traprenovatie. Heeft u ook een hekwerk wat aan vervanging toe is? Dan kunt u dit direct laten vervangen bij het plaatsen van . Andere afwerkingslagen zoals beits, olie of boenwas moet je wegschuren ( middelgrove korrel P60-P80), omdat ze in het hout dringen.


Schuur daarna licht op met fijnkorrelig schuurpapier (P100-P150). Zuig schuurresten van de trap met een stofzuiger en reinig de trap ten slotte met een vochtige doek. Wilt u die unieke look van RVS graag combineren met een houten leuning ? Speciaal daarvoor heeft RVSvakman een prachtige collectie houten trapleuningen samengestel inclusief RVS leuningdragers en RVS einddoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts