donderdag 11 juni 2015

Wenge hout

Het best groeit deze in moerasbossen in de buurt van het Mao Mdombe-meer. Verder vindt het toepassing bij het maken van muziekinstrumenten, bijvoorbeeld voor de halzen . Wenge hout is een tropische hardhout soort uit centraal Afrika. Deze fraaie donkere houtsoort blijft het mooist zonder afwerking.


Het is zeer hard en stabiel, maar toch wel goed te bewerken.

Ook gefineerd plaatmateriaal is geen enkel . Wenge is de laatste jaren gestegen in populariteit. Het massieve hout en het Wenge fineer wordt gebruikt om luxe meubelen te vervaardigen. Panga panga is een verwante houtsoort met vrijwel dezelfde . Het wordt ook toegepast voor o. Vers gezaagd wengé heeft een licht geelbruine kleur.


Aan licht blootgesteld wordt het hout al snel donkerbruin.

Panga panga heeft in het algemeen een lichtere kleur dan wengé en wordt uniform bruin met fijne lichtgekleurde strepen. De houtvaten of poriën van panga panga zijn soms gevuld met een gele stof. De klant wilde een lichtere kleur en het liefst.


Geschikt voor toepassing in houten gevelelementen en brandwerende kozijnen. Door het droogproces en het zonlicht wordt het steeds donkerder. Na verloop van tijd gaat het verkleuren precies omgekeerd en wordt het door het inwerken van licht weer lichter. Deze duurzame houtsoort komt van een boom die maar . Koop of Verkoop WENGE op Marktplaats.


WENGE kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs. Bij wengé heeft het vezelweefsel een zwarte kleur en het parenchymweefsel een bruine kleur. Beide weefsels komen voor in afwisselende, ongeveer evenwijdige banen. Hierdoor ontstaat op kwartiers . Uw hout wordt op basis van uw wensen op maat gezaagd! We maken gebruik van een eigen schaaf- en zaagafdeling.


En doordat we Wenge direct uit het buitenland (Zaïre in dit geval) importeren, kunnen we het hout tegen messcherpe tarieven leveren. Kies bij Eppinga uw gewenste product uit een ruim en divers aanbod .

De tropische loofhoutsoort wengé is bijzonder hard en daardoor iets moeilijker te verwerken. Vooral de fijne nerf, de vlamtekening en de wisselende kleurscharkering geeft wengéhout een degelijke en warme uitstraling. Zodra het wengéhout aan licht is blootgestel . Zeer robuust blad voor iedere toepassing. Bijzonder geschikt als tafelbla werkblad of basis voor uw eigen ontwerp.


Fijne kwaliteit met A-B codering. Ook verkrijgbaar in andere diktes. Het paneel is verlijmd op basis van doorlopende lamel, voor een rustig . Hoewel het hout na het kappen bijna wit van kleur is, donkert het sterk na.


Een gemiddelde stam heeft een hoogte van tot 25m met een diameter van 0. Wengé (Millettia laurenti) fineerhout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts