donderdag 18 augustus 2016

Hout ontvetten met dasty

Is ontvetter van de Wibra ( Dasty ) of van de Aldi net zo geschikt om te gebruiken als voorbehandeling van schilderwerk, als die dure middelen uit de gesp. Voor alle houtsoorten geldt dat deze eerst goed ontvet (en soms geschuurd) moeten worden alvorens deze te schilderen, beitsen of lakken. Een bekend middel is Dasty geworden voor het ontvetten van meubeltjes, deze heeft een aantal voordelen maar ook nadelen. Er zijn veel middelen in de handel, maar wat ik het liefst gebruik is Dasty.


Ik spray het op het meubel, laat het.

Als er na het gronden bruine vlekken te zien zijn kijk dan op bloedend hout voor de oplossing. Dasty : van de Wibra in de bekende spuitbus, de gele is een goede ontvetter maar voor het echte werk kun je beter de zwarte nemen, na gebruik wel goed. Maar wat als er een dikke oude waslaag op je meubeltje zit, je weet wel, je gaat met je nagel over het hout en je schraapt een vies bruin laagje af. Gisteren las ik in een van de topics weer heel veel goede reacties over dasty.


Als je te veel schuurt heb je weer kans dat het hout gaat bloeden. Vooral bij eikenmeubelen heb je hier. Het meubel moet je ook goed ontvetten. Dat is erg belangrijk, anders.

Je spuit het meubelstuk in met de Dasty , laat het goed intrekken en je doet het met een natte doek af. Wel even opletten met de . Je hebt Dasty Superontvetter, Dasty Vlekkenverwijderaar, Dasty Ruitenreiniger, Dasty Afwasmiddel, Dasty RVS reiniger, Dasty Kalkreiniger Dasty Badkamerreiniger. Deuren ontvetten en schoonmaken voor schilderwerk.


Goed om te weten dat het prints op hout wat kan aantasten VeggieMo. Je ziet wel eens van die doorzichtige putjes in kozijnen of deuren, dit duidt er namelijk op dat je niet hebt ontvet ! Zelfs nieuw hout , dus onbehandeld moet je ontvetten , op deze manier trekt het vet niet in het hout. Dasty ontvet heel sterk, volgens mij één van de sterkste ontvetters. Haalt ook de waslaag van je boot. De gele snor van jouw boot weghalen lukt nauwelijks met Dasty.


Daar kun je beter oxaalzuur voor gebruiken, dat is een echte ontkalker. Dat zuur haalt ook de waslaag eraf. Oppassen met Dasty , het . Dasty is geen schuld hieraan waarschuwen ook voor testen ,verder prima spul . Met een beetje Dasty is het zo schoon.


Een beetje van het gifgele schoonmaakmiddel van de Wibra laat je kozijnen weer stralen. Deur niet meer mooi schoon?

Spray het wondermiddel op de deur en neem het daarna af. Ik heb nog wel Dasty staan, superontvetter (wel superchemische rotzooi, maar ontvetten doet ie als geen ander) en schoonmaakazijn, dat ontvet toch ook? Is van deze een optie, of moet ik andere plannen maken voor de rest van t weekend?


In deze video vertel ik je over dasty van de wibra. Dasty Gel Hout en Laminaat is een geconcentreerd reinigingsmiddel specifiek voor het reinigen van hardhouten en laminaat vloeren, met een zachte en aangename geur. Nasty Dasy is een goedkoop schoonmaakmiddel van de Wibra, dat enorm goed ontvet. Dit is nou de reden waarom je goed moet ontvetten ,voor dat je gaat verven!


Dasty puur op het hout spuiten en een uur in laten trekken! Daarna afspuiten en wederom een uur in de zon laten staan! Dan een nacht binnen laten drogen en daarna kan je aan de slag met de verf!


Dan licht schuren met fijn schuurpapier korrel p220. Als je hebt geschuurd even controleren op kale plekken. Zit er kaal hout ,dit dan even bijgronden met grondverf. Er blijft een zweempje achter.


Opbuffen met een droge doek helpt. Ontvet echt goe dus roestende delen weer beschermen met S1vaseline oid. Nog niet bekend wat het met de lak doet. Update: de lak blijft goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts