vrijdag 12 augustus 2016

Zelf compost maken balkon

Compost maken je balkon , terras of in een hoekje van je tuin. Wil je bewuster omgaan met je groente en fruitafval? Compost is veel beter voor je planten en gekweekte groenten dan kunstmest.


Het is puur natuur en als je het zelf maakt weet je precies wat er in zit. Het zelf maken van compost is .

Dus dit worden wel een hoop aparte bakken in je keuken of balkon. Tja, je moet er wat over hebben! Wij hebben er trouwens voor gekozen om zelf emmers te maken. Hierover binnenkort meer. Ook gaan wij in een ton de bokashi weer tot aarde maken.


Ga je zelf composteren , dan kun je kiezen uit verschillende systemen. Welke jij kiest, hangt vooral af van de grootte van je tuin, de hoeveelheid te composteren afval en de verhouding tussen tuin- en keukenafval. Tuinman Jurgen Smit vertelt je in deze video alles over de voordelen en de werking van zelf composteren.

Bij Ireen Laarakker, initiatiefneemster van de Balkonton , koop je voor euro een pakket met alle materialen om de balkonton zelf te maken : een ton, de poten, schroeven, de . Vandaag geen gezellige groenteplantjes, maar de harde werkelijkheid van het balkontuinieren. Groenteplantjes hebben eten nodig, en daarom moeten we compost maken. En dat maken we weer van onze eigen etensresten. Je kunt heel simpel je eigen super- compost maken.


Boeken, blogposts en zelf hele sites en nog meer sites zijn eraan gewijd. Pokon voor je kamerplantjes, balkonplanten of voor je makkelijke moestuin. Onder het bruine afval vernoemen we koffieruis, verdorde bladeren en zelf zuiver karton. De groene laag bestaat uit ongekookt organisch keukenafval. Met een wormenbak maak je snel en reukloos compost van je GFT afval, ook in de stad of met een klein balkonnetje.


Onze wormenhotels zijn vaak ook als plantenbak te gebruiken en zijn dus een verfraaiing van je balkon ,dakterras of tuintje. Toch zijn er maar weinig mensen in de stad die zelf compost maken. Dit artikel laat zien dat je in een paar stappen zelf compost kan maken.


De afmeting van je compostbak laat je afhangen van je beschikbare ruimte, in de tuin zul je daarom anders te werk gaan dan op het balkon. Met compost verbeter je de bodem. Een mooie tuin begint met een goede bodem. Wist je dat je ook zelf compost kunt maken ?

Dit kan met je groente-, fruit- en tuinafval. In de keuken, op je balkon of een binnenplaatsje kun je ook keukenafval composteren. Je hoeft geen expert te zijn om zelf een compostbak te maken. Zelf een compostbak maken. Ook is een grote buitenruimte zeker geen vereiste.


Of je nou een tuin, terras of balkon hebt, iedereen kan een compostbak houden. Weten hoe je te werk gaat? Bekijk deze simpele stappen. Bepaal de standplaats van de . Om de voedingscyclus in je tuin compleet te maken , kan je gaan composteren.


Het kost je niets, je hebt de allerbeste voeding voor je. Jouw (ongekookte) organische keuken-, balkon - en tuinafval is de grondstof voor compost , en dat is weer voedsel voor je tuin. Zeker als je een tuin hebt is zelf composteren interessant en leuk om te doen.


Het is een belangrijk onderdeel van de kringloop in je huishouden. Het verbetert de gezondheidstoestand van uw tuin, u hoeft geen dure meststoffen meer aan te kopen en do. Hoewel ze voordelen hebben kleven er ook nadelen aan, waardoor je wellicht wil overwegen zelf een wormenbak te maken. Spring naar Balkonplanten - Balkonplanten. Maak eventueel uw eigen compost met behulp van een wormenbak.


Of gebruik simpelweg een klein compostvat. Voordat jouw composthoop ook daadwerkelijk compost is geworden gaat er wat tijd overheen. We gaan je daarom nu snel laten zien hoe het moet, zodat je zo snel mogelijk van de voordelen kunt genieten.


Heb je een grote tuin, een kleine of alleen een balkon ? Een composthoop maken kan overal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts