vrijdag 12 augustus 2016

Shou sugi ban zelf maken

Klusprogramma met als doel heel Nederland aan het klussen te krijgen. De verkoolde laag biedt weerstand tegen weersinvloeden, brandoverslag, insecten en schimmels. Japanse techniek om hout verduurzamning: hout van cipres aan oppervlakte verbrand voor verkoolde laag. Het hout is dan zo verkoold dat het niet meer in de brand kan vliegen.


De Japanners gebruikten het vooral voor hun gevels. Prachtig douglas hout behandeld met.

Te koop : plankjes om plafond te maken. Ongeveer vierkante meter. Ik vond het verschroeide hout er erg mooi en ging ik het zelf toepassen bij het maken van een gitaar. Het is een oude verduurzamingswijze, waarbij de roetlaag het onderliggende hout beschermd tegen weersinvloeden. We helpen een ieder op weg.


Shou Sugi Ban – Zwarthout. Iedereen brand plank waarbij de achterkant gebruikt wordt of “fouten” te maken met opzet. De andere kant zal een mooi resultaat opleveren.


Dit hout wordt van oudsher in Japan.

Dat laatste heeft waarschijnlijk te maken met de giftige stoffen die door het branden in het hout zitten. Belangrijke eigenschappen van de panelen zijn hun lichte gewicht en hun sterkte, die het mogelijk maken Tiny TIM te bouwen en het gewicht binnen de maximale eisen te houden. Pieter Weijnen paste voor het . Het hout zal worden toegepast voor het koetshuisje, ontworpen door Haiko Meijer . Continu zijn wij op zoek naar nieuwe, unieke BarnWood-producten. Dit is een methode speciaal voor het maken van unieke wandbekleding.


Tijdens de behandeling wordt het . Ingezonden door: Els Zijlstra. Jantien Nunnikhoven en Noor Meyjes. Nadien was het tijd voor de afwerking. Deze versie was zichtbaar geschroefd. Ik heb eerder ook al eens een variant gezien waarbij ze de gevelbekleding in . You wont see them if you dont follow us!


This technique is said to. Reclaimed barn timbers, that is finished with a combination of traditional carving and Japanese wood charring, The piece is set on fire with a torch .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts