woensdag 18 maart 2015

Azobe stank

Azobé is een bijzonder harde, zeer duurzame houtsoort. Azobé heeft een paarsbruine kleur en is afkomstig van Lophira alata Banks ex Gaertn. De boom komt voor in West- en Midden-Afrika en wordt tot maximaal meter hoog.


Het wordt vooral gebruikt voor zware constructies die niet alleen weer . Qua duurzaamheid is het vergelijkbaar met bv. Groot nadeel van Angelihet stinkt (door bepaalde inhoudsstoffen) inderdaad verschrikkelijk (naar kattenpis, noem het gelijk je wilt! :-)), en het duurt echt wel enkele jaren .

Zeer geschikt voor schuttingpalen, damwand en beschoeiingen. Het is een stuk duurder dan Azobe. Het ruikt dan als een natte hond. Bij toepassing van grote hoeveelheden is de . Meest gestelde vragen over hardhout. Angelim Vermelho is een soort hardhout afkomstig uit Brazilië.


Het heeft dus een lange levensduur tot wel jaar. Het hout is zeer duurzaaduurzaamheidsklasse 1. Hierdoor wordt het voor veel uiteenlopende doeleindes buitenshuis gebruikt.

Door de sterke geur die lang blijft is het wat minder populair als Azobe en niet . Wij werken veel met hardhout. Er bestaan een aantal soorten: Azobé , Angelim en Bangkirai. Wij leggen hier uit welke soorten geschikt zijn voor uw wensen.


Re: Nieuwe gashaard geplaatst, Chemische lucht, stank overlast ! Dat is angelim vermelho. Ik kan het verschil niet zien, wel ruiken! Ik stook bijna alleen maar op azobe en soms glipt er een blok . Allen dank, het wordt dus geen Angelim. Je hebt natuurlijk Azobé en Azobé , als ik bij een willekeurige houthandel Azobé palen bestel, welke krijg ik dan? Er is ook een houtsoort die Angelim Pedra genoemd wordt.


Azobe levert, zo lees ik her en der, weer wat problemen met verwerking omdat het wel erg hard is. Ik wil het daarnaast ook in de olie zetten. Stinkt alleen behoorlijk als je het verwerkt, maar die stank is na een maand of zo weer verdwenen. Overigens altijd je ogen goed open houden, als je met de auto ergens rijdt. Je ziet altijd wel ergens een bedrijf wat zich met beschoeiingen bezig houdt.


En die hebben altijd wel een stukje over. Ovengedroogd Haardhout: Dit ovengedroogde hout brandt nog beter, het is behoorlijk droger .

Azobe , Klasse Zeer har moeilijk bewerkbaar, trekt snel krom, Vooral beschoeiingen, Nee. Cumaru, Klasse Moeilijk bewerkbaar, Zware constructies, weg en waterbouw, geluidsschermen enz. Angelim vermelho, Klasse Nieuw hout ruikt in het begin vrij sterk, har maar goed bewerkbaar, Zwaar constructiewerk, . Geen slijpwerk, alleen afmeten en hopen dat azobé even vlot verzaagd geraakt als douglashout.


Veel lawaai, rook, vonken en stank , maar dat deden we al eerder, geen probleem dus. De positie van de stangen wordt . Weinig draadverloop en onvolkomenheden zoals noesten en kwasten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts