vrijdag 27 januari 2017

Ebbenhout polijsten

Wat ik zelf heb gemerkt is dat ebben ook vettig is. Laat zich dus heel mooi schuren en polijsten. Daar gaat het mooi van glimmen. Wil je niet een stukje kwijt , ha, ha.


Hebben jullie ook adresjes waar je eventueel sequoia hout kunt krijgen.

Ben eervorig jaar in Amerika geweest in het Sequoiapark maar met . Het heeft een homogene structuur, een korte draad en fijne nerf en splintert daarom bijna niet. Na droging werkt het zeer weinig. Het wordt onder andere toegepast voor snijwerk, beeldhouwwerk, allerlei.


Is het gebruikelijk (bij de grote merken) om een ebben brug ook nog te polijsten of lakken? Kan ebben überhaupt gepolijst worden (ik bedoel dus polijsten direct op het kale hout)? Ebben wordt onder andere toegepast voor snijwerk, .

Ondanks de hardheid is het hout redelijk goed te bewerken en mooi te polijsten. Hiernaast wordt het veel in de muziekinstrumentenbouw gebruikt (toetsen, blaasinstrumenten). Afgezien van hun hardheid kunnen ebben - en coromandelhout goed worden bewerkt, zoals zagen, schaven, snijden en draaien. Verder zijn ze vanwege de verfijndheid van de nerf goed te polijsten en te lakken of te politoeren. Deze houtsoorten kunnen echter niet worden gebogen en zijn te hard om spijkers of schroeven . Om het ij voor te polijsten , schraapt . Maarhet vereist wel gespecialiseerd gereedschap, daar was men het vroeger al over . Ebben is een houtsoort afkomstig uit Afrika en Azië.


De toets is meestal van ebbenhout , daar bestaan ook meerdere kwaliteiten van. Donkerbruine strepen kunnen voorkomen, ook in het betere, dichtere ebben. In het algemeen kun je zeggen dat een fijne, dichte structuur het beste is voor een toets. De voorkeur gaat dus uit naar een egaal zwarte toets, die als je hem polijst.


Puur zwart ebbenhout bestaat niet. Er zit altijd wel een vleugje . Na polijsten krijgt het een gladde afwerking.

Het is zwartgekleur hard en zwaar. Dit kostbare hout is bekend sinds de oudheid. Stop met zoeken en kom naar Etsy, het platform waar verkopers uit de hele wereld hun creativiteit laten zien met handgemaakte en vintage producten! Op Etsy vinden kopers als jij duizenden unieke en betaalbare gepolijst ebbenhout hout! Laten we aan de slag gaan!


De politoerlak is te reinigen en te polijsten met een polijstmiddel, Zweihorn genaamd. De hoogglanslak is goed te polijsten. Ebbenhout uit Madagaskar en Mauritius, vaak . Hier weer bij hoogglans altijd een.


De zwarte toetsen kunnen van ebbehout , zwart gekleurd beuken of kunststof zijn. Alle materialen zijn te reinigen met .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts