woensdag 11 april 2018

Uitdrukkingen

Voor ons gemak noemen we het meestal spreekwoorden, maar dat is . De uitdrukking is ontleend aan de fabel De vos en de druiven van Aisopos: De vos had zin in druiven maar ze hangen te hoog, en hij kan er niet bij. Het een volgt niet logisch uit het ander. Op deze uitdrukking zijn vele varianten bedacht, meestal met schunnige inslag, . Altijd op hetzelfde aambeeld slaan.


Steeds weer op hetzelfde onderwerp terugkomen.

Aap wat heb je mooie jongen. Rotterdam - de mooiste rotstad die er is - is een trotse stad met zelfs zijn eigen uitdrukkingen. Of lelijkste, het is maar hoe je . Met hun betekenis en etymologische achtergrond.


Nederlandse woorden en uitdrukkingen met oefeningen en antwoorden. Jenny van der Toorn-Schutte. Een werkwoordelijke uitdrukking is een vaste combinatie van een werkwoord en een of meer andere woorden die alleen figuurlijk gelezen kan worden. Onze Taal bespreekt er vele honderden.


Enkele bekende gezegden en uitdrukkingen die in de Statenvertaling worden gebruikt.

Sommige zijn letterlijke vertalingen van Hebreeuwse of Griekse . Engelse spreekwoorden, gezegdes en uitdrukkingen maken een belangrijk deel uit van het alledaagse Engels. Ze komen steeds voor, zowel in geschreven als . Elke taal heeft zo zijn eigen grappige uitdrukkingen en gezegden. Zo komt boontje natuurlijk om zijn loontje als je iets doet wat eigenlijk niet mag en valt bij ons . Wat zijn spreekwoorden en gezegden, en wat is een uitdrukking ? En wat zijn veel voorkomende spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen ? Selecteer het juiste antwoord. Er zijn veel voorbeelden van uitdrukkingen met een historische achtergrond. Many translated example sentences containing uitdrukkingen – English-Dutch dictionary and search engine for English translations.


Uitdrukkingen en gezegden. Mijn neef in Nederland gaf ons een raadsel op: Een man. Uitgebreid online spreekwoordenboek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts