woensdag 11 januari 2017

Hout importeren

Wilt u hout of houtproducten importeren in de EU? Dat is onder bepaalde voorwaarden (de fytosanitaire eisen) toegestaan. Het hangt af van het land van herkomst en het soort hout (bast, loofhout of naaldhout).


Weet iemand toevallig of dat soort papieren verplicht zijn? Ik heb gezocht op internet, het document .

Welke documenten moet ik bij een inspectie van de NVWA overleggen als ik een product onder de houtverordening wil importeren ? Wat kan ik met certificaten als FSC, PEFC en Rainforest Alliance? Goedendag, Ik wil hout gaan inkopen in Tsjechië en gaan importeren naar Nederland en zou graag willen weten of het rendabel is om dat te gaan doen. Is het toegestaan om als particulier constructiehout zelf te importeren en te benutten? Heeft iemand hier ervaring mee? Mijn schoonfamilie woont in Congo en kan me makkelijk een container vol padoek, afrormosia, iroko, etc volladen en naar Antwerpen verschepen.


De handel in tropisch hout is in het bosarme Nederland een bloeiende bedrijfstak. Ongeveer van de totale Nederlandse houtimport bestaat uit hout en houtproducten afkomstig uit de tropen.

Een groot scala aan houtverwerkende industrieën maakt gebruik van tropisch hout vanwege de bijzondere eigenschappen die . Regge hout is een hardhout importeur die zich richt op duurzame houtsoorten voor de grond-, weg- en waterbouw. Om het beste tropische hardhout, Europees hardhout en naaldhout te importeren hebben wij wereldwijd contacten en leveranciers. Het hout importeren wij onder andere uit Zuid-Amerika, . De Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit (NVWA) heeft een bedrijf op het matje geroepen voor het importeren van illegaal gekapt hout.


Het bedrijf heeft een boete gekregen, die het moet betalen wanneer het op deze manier doorgaat. Inmiddels was Kuhn niet alleen houtagent, maar werden er voor eigen rekening partijen hout ingekocht, die dan weer per connossement op “overboord” condities werden doorverkocht aan de locale houthandel. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Houtimport Kuhn zich voornamelijk geconcentreerd op het importeren van . Dat geldt ook voor de producten die gemaakt zijn van dit hout , zoals raamkozijnen, tuinmeubelen of schuttingen. Importeurs die dit verbod aan hun laars lappen kunnen worden gestraft met een.


Jarenlange ervaring in het importeren van hout en houten meubels. Wij zorgen voor de juiste omstandigheden en afhandeling van de douane. Milieu-verantwoord ondernemen Het merendeel van het door ons geïmporteerde hout is afkomstig uit goedbeheerde bossen, die onafhankelijk zijn gecertificeerd …. Wij importeren FSC gecertificeerd hout uit Scandinavië en Rusland.


Klik hier om ons certificaat te downloaden. Informatiedocument Europese Commissie:.

Uit Rusland importeren wij onder meer TAIGA TIMBER, vurenhout van absolute topkwaliteit. Daarnaast importeren en verkopen wij hout uit de Baltische staten en Scandinavië. In alle gevallen werken wij samen met modern uitgeruste, toekomstgerichte zagerijen die grondstoffen voor de Europese markt van hoge kwaliteit . Daaraan toegevoegd zijn FSC en PEFC CoC-gecertificeerde bedrijven en overige bedrijven die volgens het Houtadresboek hout importeren. Voor de productgroep “papier en karton” werden twee groepen bedrijven benaderd: (1) de producenten van pulp en papier en (2) de importeurs van papier en . Via onze eigen importkanalen hebben we dagelijks contact met onze leveranciers in de herkomstgebieden. Het brede pakket van producten importeren wij uit alle werelddelen, zoals Afrika, Zuidoost Azië, Noord- en Zuid Amerika.


Het importeren van hout uit Wit-Rusland en Rusland waaronder Siberië. Wij kunnen ook Siberisch lariks leveren. Naast het importeren produceren wij ook.


Hierin zijn tevens adressen van belangrijke organisaties op het gebied van hout opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts