donderdag 21 december 2017

Houtzagerij leerdam

Alle Rijksmonumenten van Nederland! Een nog steeds groeiende onderneming die inspeelt op veranderingen in de markt. De dichtst bijzijnde houtzaagmolens vond je in Zaltbommel en in Woudrichem. Hét adres voor fijnbezaagd of geschaafd eiken en douglas hout. Dankzij onze grote opslag capaciteit heeft u altijd een ruime keus aan hout.


Zo werd van hout uit de grienden stoelen gemaakt.

Uit de houtzagerij kwamen timmerfabrieken voort, waar . Vanouds gebeurde het zagen van planken op ambachtelijke schaal in werkplaatsen. De boomstammen werden van de bast ontdaan, gedurende twee of meer jaar in het water geleg dit heet wateren, en vervolgens met een bijl bewerkt tot ze een ongeveer vierkante doorsnede hadden. Die staat klaar voor alles wat u maar op maat gezaagd en gefabriceerd wilt hebben van hout. Een plank op maat laten zagen? Plaatmateriaal van MDF . Johan Adriaan Burgers, stichter van het . Zoeken in PostcardsFrom.


Contact met PostcardsFrom.

Natuurlijk vertellen de straatnamen ook wat over de industrie. Leerdam - Houtzagerij J. Houthandel Firma Varsseveld en Co. De wijk Varsseveld ontleent haar naam aan de houtzagerij die vanaf . Reden van het zijn van een rijksmonument. Demka Staalfabrieken, Utrecht. Fibo beeldonderwijs, Zeist.


Kuyl en Rottinghuis, pompen en motoren, Rijkevoort. Mijn opa Aart Cornelis Bron aan het werk op de houtzagerij Varsseveld. Beeld geplaatst op twee balken.


Het beeld is geplaatst als herinnering aan de arbeiders in de houthandel. Enige in Leerdam die snelle service aanbied Een aanrader Ga zo door Mehmet ! En lazen op de straatnaambordjes Wilna (Vilnius), Memel (Kaipeda) en Narva. Het bleek een gebied te zijn waar vroeger de houtzagerij Varsseveld had gestaan.


Deze heer Varsseveld haalde zijn bomen o. Behalve de twee balkgaten waar het hout moest . Martijn Hol uit Leerdam investeert met een lening van het AV Ontwikkelingsfonds in een mobiele houtzagerij. Ik heb een passie voor hout en .

Terug in vroegere sferen. In de stad zelf ontwikkelde de industrie en nijverheid zich vanaf de achttiende eeuw. Niet alleen glas en kaas floreerden.


Ook vestigden zich bedrijven actief op het terrein van scheepsbouw, leerlooierij en houtzagerij. Leerdam ontstond volgens overlevering aan een dam in veenrivier de Lede. De Glaskunstbeurs 1 en sept in Cultureel Centrum Het Dak, Tiendweg Leerdam.


De glasfabriek Royal Leerdam Kristal, Lingedijk 8. Nan Groot Antink, Textielmuseum, bananenvezel, glas, hennepTextielMuseum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts