vrijdag 29 december 2017

Pefc papier

PEFC is een internationaal keurmerk voor papier en hout(producten). Ten minste zeventig procent van het PEFC - papier bestaat uit vezels van duurzaam ho. Papier en karton gebruikt iedereen, elke dag weer. Om garantie te geven aan jouw klant dat een product uit een PEFC -gecertificeerd bos komt is het belangrijk om het PEFC -gecertificeerde hout, papier of karton vanaf het bos tot in het eindproduct te volgen.


Hiervoor heeft PEFC Chain of Custody certificering: een certificaat voor bedrijven in de handelsketen die daarmee . Per land is een zelfstandig certificeringssysteem opgesteld.

Welke producten, Naast hout, grafisch papier , verpakkingspapier, hygiënisch en sanitair papier. COBELPA, de federatie van de pulp-, papier - en kartonproducenten van België, behartigt de belangen van de sector op Europees, federaal en regionaal niveau en is ook lid van inDUfe het industriële platform van duurzame materialen. COBELPA ondersteunt de ontwikkeling van boscertificering.


Alle producten uit een duurzaam beheerd bos kunnen het PEFC -label dragen. In de praktijk gaat het vooral om hout- en papierproducten. Als u op zoek bent naar een specifiek product of houtsoort, dan . Producten die het PEFC -label dragen hebben hun oorsprong in duurzaam beheerde bossen.


FSC en PEFC zijn organisaties die erop toezien dat de grondstoffen voor de hout - en papierindustrie uit goed beheerde bossen komen en niet verkregen is uit illegaal gekapte bossen.

Voor iedere boom die wordt gebruikt, wordt er minimaal één nieuwe boom geplant. Alleen hout en papier waarvan de grondstoffen uit deze . De vezels die gebruikt worden voor de productie van het papier , moeten afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen of gerecycleerde vezels. Ook jij kan je steentje bijdragen.


Het label heeft twee varianten: PEFC en PEFC gerecycleerd. Kies voor FSC of PEFC Het is vrij eenvoudig. PEFC en FSC zijn labels die garanderen dat het hout of papier dat je aankoopt uit duurzaam beheerde bossen komt. De labels worden gecertificeerd. PEFC promotes sustainable forest management through forest certification.


IGEPA Coloured Paper Intensiv PEFC. Wereldwijd staan bossen onder druk. In heel wat delen van de wereld verdwijnt de bosoppervlakte met rassen scheden.


Slecht bestuur, ontbossing ten voordele van landbouw, mijnbouw, veeteelt,… liggen hier aan de basis van. Dit heeft verstrekkende gevolgen, zoals. Vanaf september verschijnt De Streekkrant in een groen jasje.


Het papier dat gebruikt wordt zal het PEFC -label dragen en is dus afkomstig uit duurzame bronnen. Hiermee heeft Roularta alweer een primeur te pakken, want De Streekkrant is de eerste Belgische krant die op PEFC -gelabeld papier. Nadat MTCS eerder al tijdelijk was toegelaten tot het duurzaam .

Bijvoorbeeld: een drukkerij levert. PEFC -gecertificeerd papier en 20. Nederlandse inkoopbeleid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts