vrijdag 29 december 2017

Stalen boot opknappen

Voorbehandeling van uw stalen motorboot. Om het maximale uit uw schilderwerkzaamheden te halen. Is de voorbehandeling nog altijd het belangrijkst. Niet zozeer het merk verf.


Wanneer er veel roest in uw oude verfsysteem zit, kunt u het best de boot laten stralen. Met stralen krijgt een oppervlakte ruwheid van Sa 5- .

Met de staalborstel ontroesten is de verkeerde behandeling. Met een bikhamer of koudbeitel of naaldbikhamer is prima. Tegenwoordig gaat het ook prima met een Perago- schijf op de boormachine. Maar beslist geen staalkomborstels op . Het onderhoud aan staal en aluminium is niet moeilijk als u op tijd gaat schilderen.


Daarmee bespaart u heel veel tijd en geld. Op een jacht zijn alle liggende delen de onderdelen die het snelst teruglopen in glans en dus ook het meeste aandacht nodig hebben. De dekken en voorramen zijn meestal het eerst aan de beurt .

Het betreft een stalen bootje wat toe is aan een nieuwe verflaag. Gezien de roestvorming zal de boot waarschijnlijk eerst helemaal kaal moeten. Ik wil mijn dek van mijn stalen boot verven, maar heb wat advies nodig. Als ik hem schuur, moet dat tot het staal , of is tot de primerlaag voldoende als deze goed lijkt te hechten? Op sommige plaatsen zit er roest onder de verf.


Beste forumleden, Ik heb mijn stalen boot ( Blauwe hand ) al ruim jaar in het water liggen. Duik nog ieder jaar onderwater op een plas, om de eventuele slakken eronder van af te halen. Deze zitten hoofdzakelijk bij de draaiende delen en anodes. Deze week heb ik een stalen boot boven water gehaald waarvan eigenlijk alles behalve het stalen karkas is verdwenen.


Er zat nog wel een bbmotor aan, maar deze staat muurvast, dus dat wordt een project op zich. Nou blijkt het staal niet of nauwelijks te zijn geroest, en hij is dan ook nergens lek. Opknappen stalen boot (vlet). Type klus: Boot reparatie of onderhoud. Materiaal verzorgd door: De vakman.


Eerste werkdag: Zo snel mogelijk . Afgelopen zomer hebben we al eens de boot leeggepompt en op basis daarvan besloten dat het voor zover we konden zien wel een goede boot was. Slechts een paar plekjes waar deze lek was (2mm staal is ook niet echt dik natuurlijk) Afgelopen zaterdag zijn we aan de slag gegaan en vol goede moed . Eén van de grootste vijanden van schilderwerk op de boot is UV-Straling en vocht.

Met name bij polyester oppervlakken zorgt UV straling voor beschadigingen. Corrosie, schimmel en vocht komt daarnaast ook voor bij houten en stalen schepen (en zowel polyester). Aflakken geeft de boot bescherming . Het materiaal waarvan uw boot gemaakt is maakt een degelijk verschil voor het schilderwerk. Een polyester boot schilderen is niet hetzelfde als het schilderen van een stalen boot. Dit heeft te maken met de eigenschappen van het materiaal.


Staal zonder goede bescherming zal gaan roesten. Hierdoor is het belangrijk dat. Afmetingen: Lengte 7m. Is toen met componenten gedaan. Tips en Tricks voor bootonderhoud.


Veel mensen doen het schilderwerk zelf, ze zijn vaak niet op de hoogte van de juiste toepassing van verfproducten. Een stalen zeilboot is over het algemeen sterker dan een polyester boot , maar vergt meer onderhoud. Staal is dikwijls een knikspant romp en daarom zijn stalen boten vaak minder stabiel dan de polyester rondspanten. U kunt een boot kopen voor een redelijke prijs, als u handig bent in klussen en opknappen. Strak lak- of verniswerk ziet er niet alleen prachtig uit, het is natuurlijk ook erg goed voor de bescherming van je schip.


Zeker houten onderdelen moet je regelmatig bijhouden, anders doen weer en wind snel genoeg hun verwoestende werk. Dus op algemene vraag: hieronder wat tips om mooi . Geweldig fijne stalen kajuitboot na een aantal jaren heerlijk mee te hebben gevaren zijn we de boot gaan opknappen. Schuren , verven , antifouling, banken. Zelf een opdracht plaatsen? Klik voor meer informatie.


Stalen grachtenboot meter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts