donderdag 14 december 2017

Oude gereedschappen museum

En wat is een fidelboor? Jacobs legt het allemaal uit. Ook het gereedschap voor het fijne werk heeft hij in huis.


Instrumenten van de juwelier en de horlogemaker liggen als kleine kunstobjecten te glanzen. Staat er verkeerde of verouderde informatie op onze website?

Wij passen het zo snel mogelijk aan. Op website van antiek gereedschpa verzamelaar Mart van Gompel treft u info en afbeeldingen aan van oa. Studie van historische ambachten met het daarbij gebruikte gereedschap en vakmanschap van de meester is een van de belangrijke doelen van de vereniging, zoals blijkt uit de artikelen in ons tijdschrift en uit speciale uitgaven. Wij beschouwen het behoud van oude gereedschappen en de kennis daarover als onderdeel . In het Ambachten Museum zijn ruim 1kleine winkeltjes, kamertjes en werkplaatsen, met allerhande oude gereedschappen en attributen uit de vorige eeuw en soms nog ouder.


Het museum heeft een open karakter: objecten mogen door volwassenen worden . De toen aangebrachte dakopbouw herinnert aan vroegere houten opbouw met koelroosters. Interessante museumcollectie , voornamelijk gericht op de bouwnijverhei met onder andere oude gereedschappen.

Hans Kops verzamelt verschillende oude gereedschappen en voorwerpen. Ettelijke honderden gereedschappen zijn er verzamel die werden gebruikt bij tientallen ambachten door vaklieden uit vroegere tijden. Aloam = Geraardsbergs dialect voor gereedschappen. Je vind er een oude smidse, een . In het museum kunnen de kinderen door het oplossen van vragen een quiz spelen en voor buiten zijn er oud Hollandse kinderspelen.


Oude handgereedschappen in nagebootste werkplaatsen. Vanaf dit seizoen is het gereedschappenmuseum De Hobbyzolder, tot voor kort gevestigd in Noordbroek, overgebracht naar De Wachter. In een voormalige bierbrouwerij, gelegen in het hartje van de oude binnenstad van Delft, is sinds enkele jaren het Gereedschap Museum Mensert gevestigd.


De hier getoonde gereedschappen van timmerman, metselaar, loodgieter, kuiper en binnenkort ook schilder symboliseren honderd jaar bouwen. Museum Oude Technieken (MOT) in Grimbergen (B) Meer. Welkom op de website van onze vereniging Ambacht en Gereedschap ! Allemaal enthousiastelingen van het oude ambacht en de gereedschappen die daarbij gebruikt werden.


Sinds hij achttien jaar geleden besloot van zijn verzameling oude gereedschappen een museum te maken, leeft Henk de Boer (78) daar dagelijks in de tijd dat hij zelf ooit timmerman was. Tussen de oude beitels en schaven zet De Boer een oude prent tegen een schouw van een smidse en begint erover . Het voormalige seminarie van de bisschoppen van AlĂ©ria in Cervione is tegenwoordig een museum. Het is een heel leerzaam museum , als u tenminste van oude gereedschappen houdt.

De eerste etage springt van het ene thema naar het andere. U vindt hier een verbazingwekkend beschilderd schouderblad van een koe, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts