vrijdag 19 december 2014

Gelamineerde spanten

De Groot Vroomshoop Gelijmde Houtconstructies heeft voor elke houten draagconstructie passende spanten. Onze spanten bestaan uit dunne onderling te verlijmen lamellen. Hierdoor ontstaat een zeer sterke en betrouwbare constructie.


Waarom gelamineerde spanten ? De gelamineerde spanten die wij bieden, hebben . Heko Spanten bv kan uw gelamineerde liggers tot een lengte maken van meter en een hoogte van meter met een maximale dikte van 3mm.

Als u een hogere ligger wenst dan kunnen wij twee liggers . Het gelamineerde spant is vervaardigd uit aan elkaar gelijmde planken en wel zó dat een volledig samenwerkend geheel ontstaat. De krachten van spanten en dak worden soms niet op de muur, maar op de fundering gericht. Van dakspoor tot aan dakligger wordt gelamineerd hout in rechte vorm met meter overspanning voor vele constructies ingezet. Omdat gelamineerd hout een gering eigengewicht heeft, ligt zijn bijzondere sterkte bij grote overspanningen.


Liggers met veranderlijke hoogte alsook met eenvoudige kromming passen zich. De momentvaste hoeken kunnen worden gerealiseerd met behulp van speciale buigsystemen en hoekconstructies (zie de illustraties op de volgende pagina). Meestal worden de spanten zo vormgegeven dat alle verbindingen zich binnen het gebouw bevinden waardoor het gelamineerd hout zo.

Dat is niet verwonderlijk. Hiermee kunnen rechte liggers worden gemaakt. Gelamineerd hout wordt samengesteld uit lamellen van maximaal 45mm.


Wanneer gekozen wordt voor dunnere lamellen en tijdens het lijmproces de liggers worden geperst op een ronde vorm, ontstaan gebogen spanten of liggers. Gebogen gelamineerde elementen in . TE KOOP: tweedehands gelamelleerde spanten , dimensies: Lengte: 20m Hoogte: 81cm aan zijkanten, 99cm in center Breedte: 16. Nog stuks bes… € 9000. De spanten zijn verkrijgbaar in verschillende maten.


Dit is de Europese sterkteklasse voor het gelamineerde hout. Zoekt u gelamineerd hout of wilt u het bestellen? Door het vingerlassen biedt het de mogelijkheid van overspanning met vrijwel onbeperkte lengte. De door jou gezochte advertentie is helaas niet meer beschikbaar.


Wellicht kunnen onderstaande advertenties je verder helpen. Het vervaardigen van deze gelamineerde spanten vind veelal machinaal plaats, onder de perfecte omstandigheden en met de nodige kwaliteitscontroles. Boogbrug met boog en trekband van gelamineerd hout.


Dakconstructie met gebogen gelamineerde spantonderdelen. Detailfoto van gelamineerde delen en hun onderlinge verbinding d.

Deel van een productieproces waarin spanten tot meter lang kunnen worden vervaardigd. In opdracht van Dura Vermeer Bouw Hengelo B. Het onderzoek naar het brandscenario van hout maakte duidelijk dat toepassing van houten spanten en gordingen geen negatief effect heeft op de brandveiligheid . De opbouw van het gebouw is beton als fundering, de constructieve stabiliteitswanden in prefab beton, de aanbouwen bestaan uit stalen spanten met gelamineerde gordingen. De kerkzaal bestaat uit prefab betonwanden als buitenwanden met stalen hoofdkolommen en een gelamineerd houten dakconstructie met stalen . Grote overspanningen met Kerto, LVL, spanten en vakwerkliggers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts