vrijdag 12 december 2014

Pseudotsuga menziesii kenmerken

Als je die tussen een tweetal vingers fijnwrijft ruik je een frisse sinaasappelgeur. Die naalden staan zo ongeveer in twee rijen links en rechts van de twijgen en blijven de winter over aan de boom zitten. Diagnostische kenmerken.


Pseudotsuga menziesii (Mirb.) Franco Familie Pinaceae. De boom komt van nature voor in het westen van Noord-Amerika.

In Europa wordt de soort veel aangeplant vanwege het hout. Het duidelijkste kenmerken zijn de bruinrode, puntige knoppen aan het eind van de twijgen. Plantkenmerken In Amerika kan deze boom 1m hoog worden. Het is een snelgroeiende naaldboom.


De oudere bomen zijn herkenbaar aan de grove gegroefde bruine bast. Jongere bomen hebben een grijsgroene bast met harsbolletjes. Douglas is geen spar en ook geen den.


De Latijnse speciesaanduiding menziesii is een eerbetoon aan Archibald Menzies, een Schotse.

Ze lijken op dikke beukenknoppen. Bloeiperiode April tot en met mei. Er zijn nog geen diensten toegevoegd voor dit . De naalden lijken op die van Abies en zijn . Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. Niet gevonden wat u zoekt? Heeft u in onze plantengids niet kunnen vinden wat u zoekt?


Mogelijk is het betreffende artikel toch leverbaar. In uw lijst kunt u het gewenste artikel . Onderscheid met Picea- en Abies-soorten: - hangende . Handelsnaam i Oregon pine licht. De douglasspar is vooral . In het beheer staan schoon- heid en ruimte centraal. Inmiddels is het een prachtig natuurlijk park, waarin groen in rijke combinaties van schakering, textuur en structuur te be- wonderen zijn.


Heeft een piramidevormige kroon met lichtjes overhangende takken. Naalden zijn lichtgroen met een witte streep.

De hoogte na jaar is cm. Hij is een excentriekeling onder de naaldbomen die kenmerken van alle andere coniferen draagt, en daardoor moeilijk een eti-ket opgeplakt kan krijgen. Deze plant is zeer winterhard.


De basis voor elke aanlegklus. Direct aan de Nin Raalte. Alles voor een complete aanleg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts