maandag 29 december 2014

Melamine keukens

Afwerking in laminaat of melamine. Wie op zoek is naar een nieuwe keuken , heeft de termen vast al gehoord. Op het eerste gezicht oogt een keukenkast in laminaat exact hetzelfde als één in melamine.


Wat is nu werkelijk het verschil tussen laminaat en melamine ? We hebben bij twee keukenzaken onze droomkeuken laten uittekenen en berekenen.

Ik weet dat de materialen niet zo heel veel van elkaar verschillen. Van dichtbij ziet de laminaat er net . Zelf keukenkasten maken, welk hout materiaal? Op basis van de grondstofkosten kunt u rekening houden met bovenstaande kostenindicatie. Hoe meer sterren, hoe hoger de prijs.


Wanneer u gaat vergelijken, kan een keuken met hoogglans lak veel duurder uitvallen dan dezelfde keuken met melamine deuren. Denkt u in zulke gevallen zeker na over de .

Als u tevreden bent van een melamine of laminaat keuken dan heeft u al een hoogwaardige deur die tegen een serieuze stoot kan. Diegene die een volledig naadloze deur wil zal automatisch naar een gelakte keuken gaan. Als je een keukenfront een gewone kleur wilt geven, zijn laminaat en melamine het ideale materiaal. In een keuken is laminaat het meest aangeraden materiaal: het heeft een dikkere toplaag waardoor laminaat (of HPL) slijt-, stootvaster en krasbestendiger is dan melamine. Voor de binnenkasten is . Zowel voor deuren als voor kasten kunnen we melamine of laminaat gebruiken.


Laminaat is harder en vochtbestendiger dan melamine. Dit maakt het materiaal veel duurzamer dan melamine en uiterst geschikt voor keukens in huurappartementen als kwalitatieve design keukens in uw eigen woning. Grosso modo heb je voor een dergelijke afwerking van kasten twee mogelijkheden: een melamine - of een laminaatfront. De website van Ballerina keukens spreekt me qua keukens erg aan, maar ik lees matig enthousiaste verhalen over deze keuken. Next1spreekt me ook aan, ik ga me daar eens in verdiepen.


Bedankt trouwens voor de tip! Je keukenkasten zijn nog best ok, maar die glanzende melaminedeurtjes. Dit geeft meteen ook heel wat mogelijkheden op het gebied van kleur en houtimitaties.


De corpus van een kast wordt gemaakt uit panelen.

Het is een degelijk en . Dat materiaal is vaak melamine , laminaat, multiplex of volkern. Een melamine keukendeur bestaat uit een harde vezelplaat met voor en achter een melamine toplaag. Keller werkt deze rondom af met laser-afkanting. De houtrepro's zijn niet van echt te onderscheiden en unikleuren zijn er in oneindig veel varianten. Een van de meest gekende en verspreide fronten is het melamine front.


Melamine keukenmodellen zijn er in strakke of kaderdeuren. De kanten worden vaak afgeboord met ABS- strips . Ilwa is reeds jaar gekend als voorloper op vlak van kwaliteitsvolle keukens. De zeer lange levensduur van onze materialen is reeds bij heel veel mensen gekend en berucht geraakt.


Eén van de redenen hiervoor is dat ilwa al jaar met laminaat heeft gewerkt (voor de afwerking van kastkorpussen) ipv met melamine. Koop of Verkoop melamine op Marktplaats. Als u twee plankjes hard tegen elkaar slaat – het ene afgewerkt met laminaat, het andere met melamine – dan zitten er diepe groeven in het plankje met melamine , terwijl het plankje met laminaat geen enkel krasje vertoont. Dit is een goed voorbeeld van het verschil in stevigheid naar afwerking van uw keuken in laminaat . Gebruik een primer op oliebasis en strijk de keukenkasten gelijkmatig in. Bij een effen oppervlak gebruik je best een verfrol van mousse.


Is je keuken gemaakt van melamine dan moet je gebruikmaken van een hiervoor bestemde primer. In een recente reclamespot van Dovy Keukens prijst eigenaar Donald Muylle zijn keukens met een boord van laminaat aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts