dinsdag 28 juni 2016

Haardhout stapelen

Buiten in de tuin zoek je een ideale vrije ruimte waar je het verse brandhout kunt stapelen. Die vrije ruimte heb je nodig zodat de wind aan alle kanten door het hout kan blazen. Verder moet je wel zorgen dat het brandhout niet direct op de grond staat. Want alle vochtigheid uit de grond zal worden opgezogen door het . Het juist opstapelen van uw haardhout is van groot belang.


Vind direct hoe u het haardhout dient te stapelen.

Vooral in koude seizoenen als de herfst en winter is het heerlijk om lekker voor een knapperend haardvuur te zitten. Het lijkt eenvoudig, maar om zo lang mogelijk te genieten van de behaaglijke warmte heeft u kwalitatief goed haardhout nodig. Dek na het stapelen je brandhout af om het te beschermen tegen de regen. Het belangrijkste is om ervoor te . Al het water dat op het brandhout terecht komt, moet opnieuw opdrogen. Scherm de stapel niet volledig af met bijvoorbeeld een zeil.


Neen, zorg dat je enkel boven op de houtstapel iets legt om de regen tegen te houden. Waarop moet je letten, welke voorzorgen neem je en hoe kan je stapelen ?

Het openhaardhout kun je ook niet zomaar op de grond stapelen. Dan trekt er immers heel veel vocht in. Ik stapel het hout op pallets die op de vloer liggen. Het hoogste rendement wordt uit brandhout gehaald wanneer het hout goed droog is.


Hierbij is een vochtpercentage van , maximaal , goed. Zit er meer vocht in het hout? Dan gaat dit ten koste van de warmte die het haardhout afgeeft. Wanneer u ovengedroogd brandhout koopt dan is het hout direct gebruiksklaar.


De bedoeling is dat je het mooist, slimst en snelst haardhout stapelt. Met deze steun voor het stapelen van hout bespaart u veel tijd en energie en voorkomt u dat aan het einde de hele sta. Haardhout stapelen en stoken. December is de tijd van de lange avonden.


Als het buiten koud is, lijkt het binnen extra gezellig wanneer het lekker warm is. De thermostaat gaat een graadje hoger of we leggen een vuur aan in de open haard. Goed stoken is een kunst. Voorwaarden zijn een schoon . Een divers deelnemersveld stort zich zaterdagmiddag op het binnen tien minuten volstapelen van metalen ringen.


Mooi, slim én snel te werk op eerste NK haardhout stapelen.

Komend weekend vindt het eerste Nederlands Kampioenschap haardhout stapelen plaats in Arnhem. Laat de winter maar komen. Brandhout stapelen timelapse. Droog haardhout - Duration: 1:51. Filip legt uit hoe je brandhout dat je gekloven hebt best te drogen legt.


Het eerste jaar kan je het gewoon. Op zaterdag en zondag december is het allereerste Nederlands Kampioenschap haardhout stapelen in Arnhem! Zagen, kloven, sjouwen en stapelen. Het is een open kampioenschap, dus iedereen kan meedoen.


Zowel in groepen als individueel, mannen en vrouwen zijn welkom. Edwin Evers belde met Mario . Er zijn zelfs echte specialisten in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts