dinsdag 14 juni 2016

Stalen damwand berekenen

In deze Infofiche wordt de aandacht toegespitst op de uitvoering van stalen damwanden. Hiertoe wordt er eerst en vooral een korte typering en beschrijving. Een stalen damwand is opgebouwd uit een aantal in de grond gebrachte geprofileerde stalen.


Normaal is de afname van de wand- dikte van stalen damwand ten gevolge van corrosie in de bodem bijna nul. Ook in zoet water zijn er nauwelijks problemen te verwachten.

Om estheti- sche redenen echter worden zichtbare, niet beklede . Zo kunnen wij u voorzien van een berekening van de damwandconstructie. Hiermee kunnen voorwaarden aan de constructie worden gestel zodat u zeker weet dat de constructie veilig is en voldoet aan de verwachtingen. Wij hebben verschillende technieken in huis om stalen damwand te plaatsen.


Zoek je een stalen damwand ? Bij ons vind je zowel nieuwe als gebruikte stalen damwanden. De damwanden zijn bij HP Staal ook te huur.

Aan de hand van grondonderzoek (een boring en twee sonderingen) ter plaatse van het toekomstig station zijn parameters bepaald welke benodigd zijn voor een damwandberekening. Deze berekening is gemaakt met behulp van een elasto-plastisch rekenpakket DAMWAND. Tijd van rapport: 6:44:AM. Projectbeschrijving: Muiden: Zuidpolderweg.


Berekening : St damwand - HOOG WATER. IFCO geeft u advies over het type damwand dat u het beste kan gebruiken. Als het type damwand bekend is maken wij voor u een berekening die aangeeft wat deze damwand kan hebben. Damwanden kunnen uitgevoerd worden in hout, staal , . Bijlage 4: Damwand berekening kwelschermen.


Voor de berekening van grond- en waterdrukken tegen damwanden wordt uitgegaan van de. Voor het eigen gewicht worden de volgende waarden voor het soortelijke gewicht aangehouden: Materiaal. De gemeten dikte is gebruikt om de afname in dikte gedurende de blootstellingsduur te berekenen.


Deze afname is een maat voor de corrosiesnelheid. Bij het uitgevoerde literatuuronderzoek is gezocht naar meetgegevens uit de praktijk van verticale stalen planken die onder . Wordt gekozen voor een houten damwand dan moet dit hout zijn met een FSC keurmerk.

Voor de duurzaamheid wordt klasse toegepast en een minimale sterkteklasse D35. Stalen damwanden worden berekend. Om geen coating toe te passen wordt een zwaarder profiel gekozen. Ooud de omtrek van een dubbele damwand die geldt bij de NVAF-PSD grafiek;. Anieuw de staaldoorsnede van een dubbele damwand die volgt uit de damwandberekening ;. Aoud de staaldoorsnede van een dubbele damwand.


Deel 2: Toleranties op vorm en afmetingen. Voor grotere waterkeringen worden vaak stalen damwanden gebruikt. Dit vanwege de hogere sterkte dan houten of kunststof damwanden. Als specialist in waterbouwconstructies kan Van Heteren het complete traject voor stalen damwanden verzorgen: van advies, ontwerp en constructieberekening tot en met de . In het geval van een uniforme toeslag beladen wordt laterale beweging van het steunvlak van de horizontale spanningen worden berekend rekening gehouden door het . De afdeling Techniek van Arcelor RPS, verkooporganisatie van stalen damwandprofielen van ProfilARBE biedt de opdrachtgever, raadgevend ingenieur en de aannemer.


De veiligheidsfactoren zijn afhankelijk van de methode en uitgangspunten van de berekening , de wijze van uitvoering en van het gebruik van de . Heb een principedoorsnede ingevoegd en de fictieve grondopbouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts