vrijdag 24 juni 2016

Houten balk in muur metselen

Er is een muur in enkele baksteen uitgevoerd die maar even hoog als het vroegere plafond kwam (blauw) en dus nu ook meter hoger moet worden ( groen). Houten balken vervangen of cementeren? Voor mijn vraag nog even op het oude forum gekeken, maar zou gauw het antwoord niet kunnen vinden: Hoe ver moeten vloerbalken in een muur steken om voldoende stevigheid te kunnen leveren?


Het gaat om balken in een bestaand huis van natuurstenen. Ik weet dat het gat aan .

Als de fundering klaar en goed droog is, ga je de metselprofielen stellen. Dat zijn balken die het begin en het eind van de muur aangeven die je gaat metselen. Gebruik rechte houten balken die net zo lang zijn als de muur hoog wordt. Om ze te stellen, zet je ze met een spijker vast op een plankje op de fundering. Ik heb een huis met twee verdiepingen en een houten draagstructuur.


Wat met het gewicht en de leefbaarheid van de . De stutten pas verwijderen na volledig uitharden van het cement. Balk aan muur bevestigen met balkdrager.

In plaats van metselen kan gekozen worden voor het gebruik van een balkdrager. Balkdragers zijn geschikt als eindoplegging van gordingen of houten balken , waarbij voorkomen wordt dat de . Metselwerk aan de penanten poeren en de nieuwe balklaag met Bart Nieuwenhuijs Paul Aafjes Siem. Heren, Ik ben bezig met het maken van een ruimte van 6x5m in een oude schuur. De muren staan inmiddels, de houten balken liggen op de muur. Je begint dus altijd met metselen zodat het vakwerk niet direct op de grond komt te staan om rotten van het hout tegen te gaan.


Begin niet met de horizontale balken omdat de stevigheid van de muur dan minder word. Traditioneel wordt een houten balk met de brede kant boven op de muur verankerd aan een aantal lagen metselwerk. Delen van de dakconstructie kunnen vervolgens rechtstreeks afdragen op de muurplaat. Een balklaag is een rij houten balken , die dient voor de ondersteuning van de vloer met zijn nuttige belasting (mensen, inventaris). De balklaag kan enkelvoudig zijn en bestaat dan uit een serie evenwijdig aangebrachte balken , die van muur tot muur loopt.


Een samengestelde balklaag bestaat uit kleinere balkjes . Bepaal eerst welk type muur nodig is: - Halfsteens: binnenmuren en spouwmuren. Steens: massieve buitenmuren en tuinmuren. Voor steensmuren reken je het dubbele aantal.


Profielen stellen: Voorzie elke profielbalk van . Die vloer wordt vaak gedragen door een keperstructuur en vervolgens door vloerbalken die in de muur zijn verankerd.

Op basis van de richting van. Meer dan een lichte latei om de druk van het metselwerk boven de opening over te nemen is niet nodig. Die houten balken zullen tijdens het werk de lasten overnemen. Lees hier hoe je zelf een muur metselt.


Handig, als je bijvoorbeeld een buitenkeuken wilt maken. Metselen is handwerk, maar het voorwerk bestaat uit een hoop. Een metsel profiel is een rechte houten balk die gebruikt wordt als maatvoering voor het metselen.


Dragend ruimteoverspannend constructieelement van hout , ijzer, staal of beton om belastingen op te nemen en waarvan de lengte vele malen groter is dan de. Nadat het vloerhout was aange- bracht werd het metselwerk , dat. In het huis Oude Gracht 1te. Utrechtwerd de overgang van de enkelvoudige balklaag naar de constructie met moer- en kinderbal- ken duidelijk gedemonstreerd.


Vertonen een of meer balken op meerdere plekken houtrot , dan zit er weinig anders op dan de hele vloer te (laten) vernieuwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts