vrijdag 24 juni 2016

Hout lakken met epoxy

Houten blad coaten met transparante Epoxy Coating. Hout voorzien van epoxy coating. Een van de mogelijkheden is om een houten blad te coaten met een dunne laag transparante Epoxy Coating. Om het hout en de epoxy laag af te werken zijn er twee methodes: U kunt de epoxy aflakken met DD lak transparant in hoogglans of zijdeglans.


Dit is een van de meest . Met epoxy wordt het hout goed afgesloten voor vocht.

Je moet dus de mast of giek lang laten drogen voor je epoxy aanbrengt ( maanden in een loods). Denk er aan dat epoxy niet zo goed vloeit als lak. Ik ben voor rondhouten afgestapt van . Meer resultaten van zeilersforum. Kan alleen worden geschilderd op kaal hout of ouder twee componenten lak. Absoluut niet over een component lak.


Na enige tijd kan epoxy verkrijten. Dan komt er een soort witte waas over de verf en oogt de lak dof. Gebruik in dat geval een tweecomponenten aflak op basis van Polyurethaan ipv Epoxy.

Op de HISWA geeft Marco van den Berg de basistips voor schuren en lakken van hout. Boat epoxy is uitstekend geschikt om een ijzersterke weer- en waterbestendige coating op te. In de video gaan we Double Coat DD lak aanbrengen op een epoxy ondergrond.


LAMINEREN MET EPOXYHARS EN GLASWEEFSELS OP HOUT. We onderscheiden drie verschillende verwerkingsmethodes voor epoxyhars met betrekking tot hout : 1: Lakken. Bekleden van hout met epoxyhars en glasweefsel.


Algemene werkwijze: Van zéér groot belang is, dat het te behandelen hout. U kunt het geheel nu zo laten of indien gewenst nogmaals het oppervlakte schuren en daarna aflakken met een twee komponenten DD Lak in kleur of blank. Een houten ondergrond van een dikke laag epoxyhars voorzien. Het resultaat is natuurlijk ook een duurzame coating die het hout beschermt tegen normaal . Heeft u mooi authentiek hout met bijvoorbeeld nerven of knoesten?


Epoxy is uitstekend geschikt om hout mee te conserveren, verlijmen of te restaureren. Watergedragen dekkende lak voor kozijnen en deuren en andere waardevolle houten ondergronden. Handleiding voor het werken met Mr. Gebruik tijdens het schuren van hout of epoxy altijd deugdelijke adembescherming! Mooier is het om een vullende epoxy of kunststof laag aan te brengen.


De plaat hout krijgt aan de zijlanten . Epoxyhoutverzegeling is een zeer dunne epoxyhars met een gemakkelijke mengverhouding van 1:(volume).

Behalve om in het hout in te dringen kan men de epoxyhoutverzegeling ook gebruiken als een dunne hoogwaardige epoxy - lak voor niet poreuse . Hierbij vormt Desmodur de eigenlijke lak en Desmophen de verharder. En als alles klaar is dan aflakken? Of gaat het helemaal niet lukken, moet ik bv eerst de tafel lakken en dan voorzichtig met epoxy de holtes opspuiten met epoxy. Je kan ook schrapen, maar scherp gereedschap blijft het belangrijkste, zeker op dat kopshout.


Als je zo een grote scheur vult kan het zijn dat . Toepassingen (voornaamste voorbeelden). Sportvloeren (eigenlijk geen verf, maar een gietvloer). Epoxy hout verzegeling is een zeer dunne epoxy hars met een gemakkelijke mengverhouding van 1:1. De dunne epoxy hars zal in de ondergrond verdwijnen, vooral als dit wat poreus is, breng zo vaak op.


Door zijn dunne vloeibare eigenschappen trekt het makkelijk in het hout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts