woensdag 22 februari 2017

Osb plaat eigenschappen

In het Nederlands: plaat gemaakt van gerichte houtschilfers. De schilfers ( strands) van de buitenlagen zijn evenwijdig aan de plaatlengte gericht (oriented), die van de binnenlaag zijn ofwel willekeurig gestrooid ofwel dwars gericht op de lengterichting van de plaat. Bij de voorloper van OSB , waferboar waren de . Lees meer over de soorten, productie, eigenschappen , be- en verwerking, en toepassingsmogelijkheden van Oriënted Stand Board ( OSB ):. Hier zijn de mechanische eigenschappen die het hout moet hebben van belang.


Voor constructief gebruik onder droge en vochtige omstandigheden.

OSB platen dienen te voldoen aan de EN3norm. Enkele weken per jaar mag de relatieve vochtigheid boven de komen. Minimum eisen aan de plaat t. Enkele eenvoudige ja-neevragen leiden u via een beslissingsboom naar de specificaties van het plaattype.


Dan brengt de beslissingsboom u bij platen met extreem hoge mechanische eigenschappen. Kronoply respecteert de voorschriften van de Europese norm EN 300. Europese norm EN 3definieert elk van de vier OSB -klassen met betrekking tot hun toepassingsgebieden en hun fysische en mechanische eigenschappen.


De plaat kent dus geen zwakke plekken, zoals (open) kwasten en scheuren.

De voor- en achterzijde zijn gelijk. Door de lijm rondom de spaanders heeft een ongeschuurde plaat een hogere vochtwerendheid dan een . Klasse, Geschikt voor, Voorbeeld toepassingen, Klimaatklasse (NEN-EN 335-3). Het is een plaatmateriaal met heel wat positieve eigenschappen en een bijzondere uitstraling. Helaas worden ze vaak weggestopt met gipskarton, parket of laminaat.


MAAR: - dan moeten OSB - platen volledig lucht- . OSB - platen zijn gewoonlijk opgebouwd uit drie lagen, waarbij de schilfers van de buitenlagen evenwijdig lopen met de plaatlengte, terwijl deze van de. Norbord sterling OSB-zero. Underlayment wordt net als OSB constructieplaat genoemd.


Het verschil met een OSB - plaat is dat underlayment uit lagen bestaat die vochtvast zijn verlijmd. Hierdoor is underlayment geschikter voor toepassing in vloeren en daken. EGGER OSB zijn drielagig opgebouwde kunstharsgebonden geperste houtplaten uit gerichte houtschilfers (strands).


De bijzondere geometrie van de strands (lengte tot 160mm) en de zeer hoge oriënteringsgraad in de vezelrichting van de deklagen zorgen voor uitstekende technische eigenschappen. SmartPly OSBheeft daarnaast de eigenschap dat het toegepast kan worden in zowel een droog als . OSB KLASSE ONGESCHUURD RECHTE KANTEN FSC MIX. Gladder, vlakker, minder diktetolerantie en formaldehydevrij verlijmd.


OSB zal hetzelfde voor u doen, maar tegen een lagere kostprijs.

OSB geeft u dezelfde kwaliteiten als multiplex, maar tegen een lagere kostprijs. Bepaalde karakteristieken eigen aan de plaat geven het zelfs een voorsprong op fineerplaten , zoals bijvoorbeeld zijn gelijkvormighei het knoesten vrij zijn, lijm- en vormvastheid . Sterling OSBZero CONTI OSB is een geperste constructieplaat , die bestaat uit in gekruiste lagen liggende “strands” van voornamelijk grenen en vuren met een toevoeging van watervaste lijm. De grondstoffen zijn hoofdzakelijk afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts