donderdag 16 februari 2017

Oud gereedschap timmerman

Alles behandeld tegen houtmolm. TIMMERMAN kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs. Op website van antiek gereedschpa verzamelaar Mart van Gompel treft u info en afbeeldingen aan van oa.


Hieronder in verkleinde vorm het fotoarchief van oude gereedschappen. Gebruik het reactieformulier onderaan deze pagina als u weet wat het is.

Klik op een foto voor een vergroting, voor het starten van een . Stop met zoeken en kom naar Etsy, het platform waar verkopers uit de hele wereld hun creativiteit laten zien met handgemaakte en vintage producten! Op Etsy vinden kopers als jij duizenden unieke en betaalbare antieke houten gereedschap ! In deze video is te zien hoe ik een deel van mijn oude gereedschap heb opgehangen. Houtbewerking, Gereedschap Timmerman.


Meest recente berichten. Neem contact op met de afdeling support voor alle vragen. De juiste gereedschappen en machines, een gedegen vakopleiding en verdere begeleiding naar en op het werk zijn daar onderdeel van.

Het geeft vakmensen de kans om een zelfstandig bestaan als bijvoorbeeld timmerman , automonteur of kleermaker op te bouwen. Zo pakken we armoede duurzaam aan en dat werkt. Dit stuk gereedschap , dat lijkt op een soort vork, heb ik gevonden in een doos met oud timmermansgereedschap. Ik weet dat die doos ook van een timmerman afkomstig is.


De doos bevatte vooral veel schaven. Deze vork kan ik daar niet meer rijmen. Welkom op de website van onze vereniging Ambacht en Gereedschap ! Allemaal enthousiastelingen van het oude ambacht en de gereedschappen die daarbij gebruikt werden. Tevens zien wij een toename van nieuwe en jonge leden die graag kennis en ervaring . Hier is een Canadese vakman die er goed in slaagt zijn naam ongenoemd te laten, en die in elk van zijn producties een of ander ouderwets stuk gereedschap opknapt zoals deze . De gereedschappen zijn ingedeeld aan de hand van het beroep van de gebruiker.


Het gaat hoofdzakelijk om beroepen die op het platteland uitgeoefend worden. Het belangrijkste is het boerenbedrijf, in al zijn vormen. De hiermee samenhangende beroepen, zoals smid en timmerman , worden ook meegenomen.


Er bleef steeds maar meer oud gereedschap te voorschijn komen. De voormalige werfeigenaar, Kees (C.A.) Meerman, toen hoogbejaar nu inmiddels gestorven, verzuchtte bij veel zaken, dat hij die ook voor het eerst zag.

Met het oude gereedschap dat afgedankt wordt, kunnen mensen in de derde wereld hun leefomstandigheden verbeteren en zich regelmatig inkomen verschaffen. Afrika Al het gereedschap wat de zestien vrijwilligers opknappen, gaat via de organisaties Vraag en Aanbod en Gered Gereedschap naar Afrika. Daar wordt het gereedschap gebruikt in opleidingsinstituten waar jongeren worden opgeleid tot bijvoorbeeld loodgieter of timmerman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts