woensdag 28 oktober 2015

Eiken meubels white wash maken

White wash meubels met kalkwas bewerken. Wil je van oude meubels mooie moderen white wash meubels maken met kalkwas? Let er dan op dat kalkwas het meest geschikt is voor houtsoorten met een open nerf, waaronder verschillende zachte houtsoorten of eikenhout. Heb je meubels van hardhout . Donkere meubels licht of white wash maken is de moeite waard!


Het verandert je interieur direct.

Bekijk ons stappenplan hoe je donker hout kunt whitewashen. Whitewash is het aanbrengen van een kalk was , kalkpasta, verdunde krijtverf of verniswas op je houtenvloer of houten meubelen. Het zelf maken van een whitewash is eenvoudig en levert prachtige resultaten op.


Door de open nerf structuur is eikenhout perfect geschikt voor kalkwas. Kalkwas is vooral geschikt om whitewash meubels van eikenhout of zacht hout te maken. De nerf van deze houtsoorten is open, waardoor de kalk goed intrekt.


Breng de kalkwas aan met een kwast of doek, en veeg daarna de overtollige verf weg. Whitewash is een geweldige techniek om meubels of accessoires een mooie gebleekte uitstraling te geven.

Hout bleken met kalkwas is vooral geschikt voor een houtsoort met een open nerf zoals eikenhout , ruw hout, of een zachtere houtsoort zoals vuren of grenen. Leer hoe je heel goedkoop zelf white wask kan maken en bespaar veel geld. Zelf white wash meubelen of vloeren maken ? Het kan met dit handige Stappenplan van KARWEI. Het beste white wash -effect krijg je met onbehandeld hout. Schud daarna HG white wash meubelwas eerst goed voor het te gebruiken en breng het product vervolgens dun en gelijkmatig op.


Na ongeveer minuten kunt u. Vooral op eikenhout krijg je hiermee een heel mooi effect omdat de nerven van deze houtsoort mooi open zijn. Ik krijg vaak klanten in de winkel die me vragen of ik iets heb om whitewash mee te maken. De kalkwas blijft achter in de . Probleem is dat niet iedereen. Je krijgt hiermee een keurige . Met Whitewash kun je amazing mooie dingen doen.


Het nabootsen van dit kalk effect is wel even een dingetje en kun je op verschillende manieren . Zodra de oude lagen zijn verwijder kun je het hout reinigen met water en ammonia of aceton (bij eiken , noten, mahonie en beuken). Ook die fraaie, gebleekte look voor jouw meubels , vloeren of accessoires? Dat kan met behulp van whitewash verf.

Dankzij whitewash krijgt het houten oppervlak een . Creating a White-Washed Weathered Oak Finish - Duration: 6:39. Rachel Pereira - Shades of Blue Interiors. Ik probeerde hem uit en legde het vast op. TAFELS EIKEN : GREYWASH WHITEWASH. Eiken meubels zijn vaak massief en prachtig gemaakt.


Greywash, whitewash , old wood: aan u de keuze! Onverslijtbaar bij normaal gebruik. Na verloop van (vele) jaren vergelen ze meestal. Zeker als er veel UV-licht (zon) op schijnt.


Ik heb geprobeerd alles te weten te komen over de mogelijkheden van whitewashen van geolied eiken. Was het meubelstuk met azijn en water. Verdun witte azijn met gelijke delen water en maak het hout schoon.


De azijnoplossing verwijdert vlekken en vuil die je whitewash oneffen kunnen maken. Door het hout op deze wijze te behandelen zorg je ook dat het de whitewash beter absorbeert. Wacht tot het hout helemaal . Je kunt met white wash ook allerlei effecten creĆ«ren: een deel wegschuren, de olielaag mat maken door met de beschermende zeep te dweilen, of glanzender maken door er was overheen aan te brengen.


Ook kan een eiken vloer eerst met ammoniak (niet uit de supermarkt, maar uit de verfwinkel) worden . Hoe whitewash ik meubels ? Om een meubel te whitewashen dien je het meubelstuk eerst voor te behandelen. Je begint allererst met het geheel vetvrij te maken met bijvoorbeeld wasbenzine en indien nodig licht op te schuren. Daarna kun je pas de krijtverf (gesso) eventueel verdund of krijtwas aanbrengen, waarna je .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts