dinsdag 20 oktober 2015

Fsc keurmerk betekenis

Het middel dat daarbij gebruikt wordt is het FSC - keurmerk , dat toegekend wordt aan hout, houtproducten en papier. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels . Het kent twee niveaus, waarbij FSC 1 garandeert dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt.


Een initiatief van Netwerk Bewust Verbruiken.

FSC is een keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Hout met een FSC -logo is geproduceerd volgens strenge regels voor bescherming van de natuur, legaliteit, en de rechten van de lokale bevolking en arbeiders. Een keurmerk voor hout dat betekent dat het hout opeen duurzame wijze uit het bos is geoogst, zonder schade aan het bos toe te brengen. Dus als je produkten koopt die gemaakt zijn van tropisch hardhout (meubels, kozijnen, deuren, triplex) ga dan na of dat hout het FSC - keurmerk draagt. FSC , FSC staat voor Forest Setwardship Council.


Forest Stewardship Council is de enige organisatie die een certificeringschema heeft opgesteld voor alle soorten bossen en plantages dat wereldwijd kan worden toegepast. Het FSC - keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor (onder meer) het papier en papierproducten afkomstig is uit . Wat voor u (en de eindgebruiker) van het grootste belang is, dat het gaat om het kenmerk ´duurzaam bosbeheer´, niet om welk keurmerk eronder staat.

Beide keurmerken zijn door de Nederlandse overheid geaccepteer hier is geen onderscheid in. Wanneer u kiest voor FSC of PEFC gecertificeerde . De twee bekendste keurmerken zijn PEFC en FSC. Wat is nu eigenlijk het verschil ? Binnen het FSC -systeem bestaan er verschillende labels voor op de producten die elk corresponderen met een specifieke FSC claim.


Deze FSC claim is vooral van belang voor een juiste administratie in . Iedereen heeft wel een mening over de gebeurtenissen en situatie in China, maar weinig mensen spreken uit eigen ervaring. Genoeg reden voor Probos om eens zelf polshoogte te . Dit keurmerk geeft aan dat het papier is gemaakt van hout, afkomstig uit een duurzaam beheerd bos. Pas als zowel het bosbeheer als de handelsketen . Ontbrekend: betekenis Fout hout ? Wij hebben op onze werf wel hout dat wij met het FSC keurmerk hebben aangekocht maar mogen- en zullen dat nooit als FSC gecertificeerd verkopen. Kaalslag van vele voetbalvelden per . Het kabinet erkent definitief het Maleisische duurzaam houtcertificaat MTCS.


Door deze erkenning stimuleert de overheid het behoud en duurzaam beheer van de bossen in MaleisiĆ«. Het besluit tot erkenning van het keurmerk heeft staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts