dinsdag 26 juli 2016

Amerikaans noten

Noten (genormeerde naam) of voluit notenhout is een bekende houtsoort. Noten is traditioneel afkomstig van de gewone walnoot of okkernoot (Juglans regia), maar later werd ook de Amerikaanse soort zwarte walnoot een belangrijke bron ( Juglans nigra). Eventueel kan het ook afkomstig zijn van enkele andere soorten uit . De plant wordt al eeuwen geplant vanwege de economische waarde van het hout en de eetbare noten.


Notenhout is een klassiek meubelhout, heel makkelijk te bewerken. De dollar geldt sinds de Tweede Wereldoorlog als anker-valuta in de internationale. Een muzieknoot (of kortweg noot) is een teken (Latijn: nota) om de tonen in de muziek naar hun tijdsvolgorde en -duur te noteren of te benoemen. De vorm van de noot bepaalt de relatieve duur van de toon en de plaats van de nootkop op de notenbalk bepaalt, samen met de sleutel, de voortekening en de eventuele . Elke individuele vogel heeft een eigen repertoire gebaseerd op combinaties van variaties op de drie genoemde componenten.


De bup, bup, bup frase wordt ook soms gebruikt als roep. Deze roep is luider en . De zwarte walnoot bevat polyfenolen, looistoffen, nafthochinoneverfstoffen zoals juglon en hydrojuglon-glycoside, etherische olie, vetzuren en alkanen. Juglon veroorzaakt de zwarte verkleuring van afstervende plantendelen en het heeft een fytotoxische werking op planten, vissen en schimmels. De olie uit noten van de vijf . De Amerikaanse meerforel (Salvelinus namaycush) is een straalvinnige vis uit de familie van echte zalmen (Salmonidae), orde van zalmen (Salmoniformes). De vis kan een lengte bereiken van 1centimeter.


De hoogst geregistreerde leeftijd is jaar. De kleine snavel is rood en de poten zijn geel. Ze worden tot centimeter groot en met de vleugels gespreid tot centimeter breed. De vrouwtjes worden iets groter dan de mannetjes. Hun vleugels zijn kort en breed en de staart eindigt vierkant en lang.


Hij is zwart en grijs geringd. BirdLife International erkent deze opsplitsing niet, daarom heeft deze soort geen eigen status op de Rode Lijst van de IUCN. De Amerikaanse wulp (Numenius americanus) is een vogel uit de familie van de strandlopers en snippen (Scolopacidae). De Amerikaanse wintertaling (Anas carolinensis) is een kleine eend die sterk op de (Euraziatische) wintertaling lijkt en vroeger ook wel als ondersoort A. De vogel komt voor in het noorden van de Verenigde Staten, Canada en Alaska.


In Nederland worden elk jaar enkele exemplaren waargenomen. De Amerikaanse smient (Mareca americana synonieAnas americana) is een broedvogel van Noord-Amerika. Nachts gaat deze soort op jacht naar kleine zoogdieren, vogels, reptielen en . Een brownie of chocoladebrownie is een van oorsprong Amerikaans nagerecht of snack, bestaande uit een vrij dicht plat gebak gemaakt van chocolade, en gebakken op een bakplaat. Behalve chocolade kunnen brownies een groot aantal ingrediënten bevatten, zoals noten , chocoladevlokken en rozijnen.


De Amerikaanse rode eekhoorn (Tamiasciurus hudsonicus) is een zoogdier uit de familie van de eekhoorns (Sciuridae). De EU-lidstaten zijn wereldwijd de grootste importeur. Amandelen hebben in de EU, na pinda's het grootste aandeel in de markt voor gedroogd fruit en noten.


Het verenkleed is bruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts