vrijdag 15 juli 2016

Stratego stukken

Op het speelbord worden stukken volledig naar eigen keuze opgesteld met de volgende aantallen en rangen, van sterk (hoog) naar zwak ( laag): . Strageo voor Spelers,rh:ultrastratego. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Voordat het spel begint, zet je in het geheim je startopstelling neer.


Stratego - Spelmagazijn,rh:sites.

Alle stukken staan bij elkaar aan jouw kant van het bord. Er zijn geen beperkingen hoe de stukken neergezet mogen worden. Wanneer de stukken neergezet zijn, mogen ze alleen nog tijdens het spel volgens de regels verplaatst worden.


Basisprincipes van aanvallen en verdedigen. Ga zorgvuldig met je belangrijke stukken (met een hoge rang) om. Probeer de rang van het stuk van je tegenstander te achterhalen voordat je het aanvalt met je Maarschalk.


Als je weet dat jouw stuk de . Uw maarshalk is uw sterkste stuk, toch blijft hij kwetsbaar want hij kan aangevallen worden door een vijandige spion.

Uw verkenners zijn zwak maar wel mobiel en effectief om de identiteit van vijandige stukken te achterhalen. Ze kunnen ook binnen beurt grotere afstanden afleggen. Let op: als een speler niet in staat is een van zijn stukken te verplaatsen of een actie uit te voeren, heeft de andere speler het spel gewonnen.


Pas je leger aan en creëer je eigen unieke strijdmacht! Dus lees die regels een keer aandachtig door. Je speelt met de volgende stukken : Vlag 1x Bom 2x Maarschalk 1x Generaal 1x. Mineur 2x Verkenner 2x Spion 1x. De stukken worden opgesteld op de onderste rijen van het speelbord.


Losse onderdelen van het spel stratego is jouw stratego spel incompleet en mis je blauwe ronde speelstukken? Dan is dit je kans om je eigen spel weer compleet te maken! Nog beschikbaar: kapitein 1x. Voor je tien stukken kun je dus kiezen uit veertig velden. Dit heeft het voordeel dat alleen de vijandelijke mineurs.


Vele aanbiedingen bij bol. Bovendien hebben de rangen een. Dus met de rugzijde naar de.

Er is een aantal grote verschillen. Het belangrijkste verschil zit hem in de speelstukken. In het originele spel weet je precies welke stukken jouw tegenstander heeft, namelijk precies dezelfde als jij.


De Franse speler beschikt over een leger van stukken. De Geallieerde speler beschikt over een leger van stukken , maar kan na de 12de speelbeurt rekenen op versterking van het . Een aantal basis ideeën is duidelijk van de moeder variant overgenomen. Je hebt hetzelfde speelbord en het slaan gaat volgens de rangen.


Ook kun je niet zien wat de stukken. Versla het leger van de tegenstander door al zijn stukken te slaan, of zijn vlag te veroveren. Het plaatsen van de stukken.


Allereerst moet elke speler zijn stukken zelf op het bord plaatsen. Lees verderop voor tips over de plaatsing. Kiest eerst het stuk en dan de rij en kolom waar je het stuk wilt plaatsen.


Alleen als een stuk op een ander stuk probeert te slaan. Slaan doe je door allebei op het zelfde vak te staan. Maar dat komt later nog aan bod. Het doel van het spel is de vaandel van de tegenstander te veroveren.


Op het bord staan twee legers tegenover elkaar, bestaande uit veertig stukken. Het klassieke spel wordt gespeeld met een blauw en rood leger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts