vrijdag 3 februari 2017

Hout ontvetten met thinner

Daarom geldt vooral bij thinner de extra waarschuwing voor brandgevaar, zeker wanneer het voor ontvetten van houtsoorten (o.a. eiken) in grotere hoeveelheden gebruikt wordt. Thinner als ontvetter is vanaf nu verleden tijd! Met de Multisol kunt u veilig ontvetten op alle ondergronden en het product laat geen resten na.


Reinigen en ontvetten kan je doen met ammonia. Een andere manier om te ontvetten is met een thinner dit heeft een sterk ontvettende werking maar het vuil wordt hiermee nauwelijks verwijderd.

Met een mesje lossnijden is dan een mogelijkhei maar dan loop je het risico het hout te beschadigen. TERPENTINE, WASBENZINE OF THINNER , WAT MOET IK GEBRUIKEN om verf te verdunnen. Bijvoorbeeld trage droging, verkleuring en afbladdering. Dergelijke moeilijkheden voorkomt u met een goede voorbereiding.


Op hardhout overigens nooit water of waterachtige stoffen gebruiken. Lees hier het hele artikel zodat je een keuze kunt maken inzake ontvetten. Cellulose thinner is ideaal voor de verdunning van verven, stopverf en cellulose grondverven.

Synthetische thinner gebruik je voor het verdunnen van synthetische verf, lak, vernis en producten op basis van teer. Een oplosmiddel dat je zowel gebruikt voor schoonmaken als ontvetten. ONTVETTEN , LATEN DROGEN, SCHUREN, ONTSTOFFEN. Ontvet het hout met synthetische thinner , dat u aanbrengt met een niet pluizende doek.


Zeer vette houtsoorten zoals pitchpine meermaals ontvetten. Gebruik ammoniakwater ( verdund in water) voor afzelia en . MDF (Medium-Density Fibreboard) is geperst board van houtvezels , die door middel van hars aan elkaar verbonden zijn. Veel mensen hebben problemen met de droging van . Kaal hout moet droog en vetvrij zijn.


Ontvet kaal hout met thinner of wasbenzine en laat goed uitdampen. Materiaal, Ontvetten met, Grondverf, Afwerken. Zachthout , Verfreiniger, Grondverf , beits of schakelverf (in 1), Verf.


MDF, —, Universele grondverf, Verf. De enige manier is het houtwerk met THINNER , maar dan echte thinner (geen terpentine) te ontvetten ,wel heel erg zorvuldig doen,en niet zuinig zijn met de thinner ,dus als het ware spoelen en poetsen. Daarna de te behandelen producten met een HECHT PRIMER behandelen,dan is het gewoon te . Olie trekt in het hout en kan je er niet zomaar uit krijgen.

Normaal moet je altijd ontvetten met St Marc maar bij teak hout heeft dat geen enkele zin. Daar zal je met extreme middelen aan de gang meten gaan. Wij zelf doen dat met thinner die je goed in het hout moet laten trekken.


Breng zoveel aan tot dat je . Tevens voor het reinigen c. Wasbenzine verdampt snel dus word gebruikt als verdunning voor het spuiten van verf op terpentine basis. Je kan er ook mee ontvetten en eventueel stickers er af halen. We gebruiken het ook na het schuren om de laatste stof deeltjes weg te halen omdat het . Goed ontvetten : dit is zeer belangrijk omdat verf slecht hecht op metaal en nog aanwezig vet een goede hechting verhinderd. Andere middelen zoals terpentine, wasbenzine en ammonia ontvetten minder goed. Nieuw metaal wordt vaak voorzien van een laagje olie, dus dit . Ik wil een mdf plaat verven.


Nu weet ik dat je deze eerst moet ontvetten , vervolgens lagen grondverf erop en tussendoor ook nog eens lichtjes opschuren. Maar het ontvetten is mij niet echt duidelijk. Ik ga thinner gebruiken, maar hoe moet ik dat aanbnnegen, gewoon met een doekje een beetje opwrijven . Geschikt voor het verdunnen van verf, reinigen van kwasten en verfrollen, ontvetten van nieuw hardboar verwijderen van vetvlekken op linoleum en parket. Niet geschikt voor latex muurverven.


Je neemt het hout af met water met wat ammonia, lekker ruim, en daarna nog een keer met schoon water. Je droogt het vervolgens af en laat het opdrogen. Het hout is nu zeer goed .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts