dinsdag 9 februari 2016

Haardhout stammen

Koop of Verkoop stammen op Marktplaats. Rondhout wordt standaard meter lang geleverd. Volume van het hout wordt berekend per sterre (1x1x1m opgestapeld). Dit is handig bij kleinere hoeveelheden.


Een steré meter hout is gestapelde kuub ronde boomstammen, ook wel “ stapelkuub” genoem inclusief het lucht tussen de gestapelde stammen.

De omrekeningsfactor voor rondhout met een lengte van 240cm . In februari organiseren we de zogenaamde haardhoutdagen. In diverse bossen kun je dan haardhout kopen, maximaal soms kuub p. Ieder bos heeft zijn eigen houtsoorten. Het hout is al gezaagd tot stammen van maximaal 2. Op de meeste locaties moet je vooraf hout reserveren.


Haardhoutdagen van Staatsbosbeheer. Tijdens een koude winter is er flink veel hout nodig om houtkachel of open haard te laten branden.

Op de haardhoutdagen van Staatsbosbeheer wordt hout halen een origineel winteruitje. Eerst stammen stapelen en dan uitrusten met warme chocolademelk bij een knappend vuurtje. Stère: Een stère is een stapel van 1m bree 1m lang en 1m hoog, bestaande uit 1m lange stammen. Stères worden gebruikt door inkopers van stammen haardhout. Particulieren mogen geen hout meer zagen in het bos.


Daarom hield Staatsbosbeheer zaterdag voor het eerst in Dwingeloo een haaldag voor haardhout. Arno Barendsen laadt stammen van . Een stere is een omgerekende kuub aan boomstammen. U kunt hout op stam afnemen per stere. U moet dit hout dus nog zelf zagen en kloven. Een stere stammen levert na uw harde werken van zagen en kloven ongeveer losse kuub aan kachelhout op.


Wij verkopen kant en klaar gekloofd hout. Berken en essen hout hebben we zolang de voorraad strekt. Gratis hout , beste brandhout! De stam die u hier ziet is een haagbeuk.


Hij was vertakt in aparte stammen ofzo. Heeft u een partij hout in de aanbieding, dan kunt u contact opnemen met uw eigen Bosgroep.

Ook houthandelaren op zoek naar rondhout (op stam of aan de weg) kunnen contact opnemen met één van de houtverkoopspecialisten van de Bosgroepen. Natuurlijk moet het hout nog wel gekloofd en gedroogd worden. Vers gezaagd hout zit namelijk nog vol vocht. De voorraad haardhout is beperkt, dus kom op tijd , want op=op. Ongeveer 1kuub aan houten stammen zijn beschikbaar voor geïnteresseerden.


Kosten bedragen €2- per kuub, welk bedrag ten goede komt aan groenprojecten om ons dorp nog mooier te maken. Inschrijven kan via deze link. Te koop haardhout stammen om zelf te kloven.


Droog hout, kan zo gestookt worden. Wil je smallere boomstammen, takken of op maat gezaagde stammen verwerken tot brandhout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts