vrijdag 26 februari 2016

Verschil marqueterie en intarsia

De termen inlegwerk, marqueterie en intarsia worden veelal willekeurig door elkaar gebruikt. Het volgende onderscheid wordt wel gemaakt: Bij marqueterie wordt gewerkt met fineer dat wordt opgelegd op massief hout. Bij intarsia wordt hout, of andere materialen ingelegd.


Intarsia is een vorm van inlegwerk in hout, tegenwoordig vaak verward met “ opgelegd” fineer. Deze oppervlaktetechniek kenmerkt zich doordat de ingelegde materialen in een massief vlak verwerkt zijn.

Er wordt daartoe eerst materiaal uit het vlak verwijderd wat vervolgens ingelegd wordt met hout, (edel)steen, of metaal. Ontbrekend: verschil Intarsia - Inlegwerk. Er wordt eerst een vorm uit een vlak verwijder wat vervolgens ingelegd wordt, of tegen elkaar gelegd wordt met hout , steen, . Wat is nu het verschil tussen marqueterie en intarsia ? Simpel gezegd : Marqueterie is een oplegtechniek en intarsia de inlegtechniek.


Drie dunne laagjes fineer ( heel dun hout ) van verschillende kleuren hout worden samen uitgezaagd. Eenmaal uitgezaagd worden ze op een dun laagje hout, gelijmd , geschuurd en . Van Geenen bracht het tot zijn oude glorie terug waarbij de restauratie in een rapport is vast- gelegd en volgens de laatste inzich- ten uitgevoerd.

Dat betekent dat deze reversibel, ofwel . Naast een verschil in textuur en structuur hebben alle houtsoorten verschillende kleuren. En marqueterie aan het einde van de 17de eeuw tot en met het begin van de 18de eeuw. Waar bij marqueterie de voorkeur uitgaat naar fineer, schildpa zilver en brons, wordt bij bloemenmarqueterie gewerkt met hout. Het intarsia maakt plaats voor marqueterie onder invloed van de Boulle techniek waarbij niet alleen tropisch hout, maar ook tin, schildpa messing en zilver werd.


In verband met de uitgebreidheid van de geschiedenis van het meubel moet de expert of taxateur goed het verschil kunnen zien tussen de negentiende . De methode om het mozaïek daar te maken was anders dan de marqueterie en werd intarsia genoemd. Manieren om een ​​product te maken in marqueterie , intarsia , inlay. Dunne draden zijn beter om te nemen van een andere legering - na laatste afwerking dit levert een verschil in tinten op. Termen van Boheest biedt een lijst van ecologische en culturele termen aan met bijzondere aandacht voor bomen en struiken. Voor gebruik in marqueterie natuurlijk fineer - multiplex met enkele laag,gemaakt van verschillende houtsoorten.


De dikte van het fineer kan verschillen (van tot mm), en de kleur en schaduw hangen af ​​van de houtsoort die werd gebruikt om fineer te maken. Daarnaast worden chemische methoden gebruikt om . Intarsia kwam voor op alle soorten houten vloe- ren en kan als een voorganger van marqueterie - parketten be-schouwd worden. Intarsiaparketten blijven ook na het ontstaan van de marqueterie. Mooie secretaire met intarsia afgewerkt.


Schrijfblad uitschuifbaar.

Vervaardigd uit mahoniehout met fraaie marqueterie inleg. Ice schrobmachines en veegmachines maken het verschil tussen schoon en écht schoon! Onze schrob- en veegmachines worden . Zo verschillen de meubelen van Charles Rennie Mackintosh (Schotland) enorm met de ontwerpen van Antoni Gaudi (Spanje), Emile Gallé (Frankrijk) of Carlo.


Italiaans - Nederlands op Glosbe, online woordenboek, gratis. Bladeren milions woorden en zinnen in alle talen. Ovale schuine beitel mm. Platte schaafbeitels met afgeronde zijkanten.


Bijvoorbeeld bij deze beitel waar het verschil in vergelijking met een platte schaafbeitel enkel zit in de afronding van de twee zijkanten. Kleine aanpassingen maken soms het verschil. Precies daardoor combineert deze beitel de voor-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts